„Casa Pisicii” de Samuil Marsak, in premiera la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR aduce pe scena Casa Pisicii, un nou spectacol pentru copii care va surprinde publicul prin maniera creativa in care transmite invataminte universal valabile, necesare oricarui inceput de drum. Premiera oficiala va avea loc duminica, 20 noiembrie, de la ora 19.00, regia fiind semnata de Lenuș-Teodora Moraru.

Spectacolul este o adaptare dupa povestea cu titlu omonim a scriitorului rus Samuil Marsak, adaptarea scenica fiind realizata de Robert Robert Emanuel, dupa o traducere de  Gellu Naum.

Dedicata deopotriva copiilor si parintilor, Casa Pisicii este o poveste despre prietenie si altruism, despre felul in care personajul principal, Pisica, descopera cat de important este sa ai grija de cei din jurul tau atunci cand esti instarit si sa apreciezi bunatatea, mai ales atunci cand se revarsa din inima celor mai necajiti semeni. Intr-un cadru colorat si plin de candoare, imaginat de scenograful Gelu Risca, Lenus-Teodora Moraru creeaza un spectacol plin de sensibilitate si veselie prin muzica si dans.

La realizarea acestei atmosfere, au contribuit din plin muzica si versurile cantecelor care ii apartin regretatului Ioan Gyuri Pascu, un colaborator devotat al teatrului pentru copii si al Teatrului Excelsior. Acesta a fost ultimul spectacol de teatru pentru care Ioan Gyuri Pascu a compus muzica, menita „sa cinsteasca si bucure copilul din noi”, dupa cum el insusi marturisea.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s