Carti pentru bebelusi: Ce este potrivit sa le citim

Carti pentru bebelusi: Ce este potrivit sa le citim

Daca nu stii ce sa ii citesti puiului de om care inca nu a implinit un anisor, la Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi pentru a alege cele mai potrivite carti pentru bebelusi.

„Eu, in entuziasmul meu de proaspata mamica, am cumparat o multime de carti frumoase din care sa-i citesc fetitei noastre, dar am descoperit, pe parcurs, ca nu erau chiar toate potrivite varstei ei”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Tot de la ea aflam ca, daca in primele luni de viata ii poti citi copilului chiar si carti de beletristica (important fiind ca bebelusul sa iti auda vocea), lucrurile se schimba, pe masura ce copilul creste.

Iata o serie de sfaturi care te vor ajuta sa ii oferi copilului tau cele mai bune carti.

Carti de bebelusi care rezista in timp

Unul dintre elementele pe care mamica Georgiana insista in emisiune este rezistenta cartilor. Pe masura ce copilul devine tot mai activ, micutul tau va incepe sa atinga, sa traga si chiar sa bage in gurita obiectele pe care i le prezinti. Iar printre acestea se numara si cartile.

Cauta carti mici, usor de manevrat de manutele copilului, cu coperti si pagini cartonate, astfel incat sa reziste in timp.

Apoi, alege carti pentru bebelusi cu imagini mari si colorate, si cauta carticele textile, care sa il stimuleze senzorial pe cel mic. In plus, evita povestile lungi si complicate, pentru a nu plictisi copilul. In schimb, alege texte scurte, cu propozitii simple sau rime.

Iar cand ii citesti puiului tau, pe cat posibil, maimutareste-te cu personajele, pentru a face din lectura bebelusului un adevarat spectacol.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s