Caravana Jocurile Stiintei ajunge la Tulcea

Caravana Jocurile Stiintei ajunge la Tulcea

Caravana Jocurile Stiintei pregateste o intalnire cu stiinta copiilor, profesorilor si parintilor in Tulcea, in perioada 7–25 mai 2018, la Casa Avramide. In cadrul proiectului vor fi organizate gratuit ateliere interactive si experimente pentru grupurile scolare, iar 12 profesori de chimie vor primi cate o trusa de experimente pentru laboratorul din scoala

Copiii, profesorii si familiile vor putea patrunde in lumea fascinanta a stiintei in cadrul Caravanei Jocurile Stiintei Tulcea proiect national care isi propune sa prezinte latura practica a stiintei prin exponate interactive, ateliere si experimente.

Proiectul se adreseaza in special copiilor cu varste intre 4 si 16 ani si isi propune sa stimuleze interesul pentru stiinta prin cresterea gradului de acces la metodele de educatie non formala.

Caravana Jocurile Stiintei cuprinde un mini science center, constand intr-o galerie formata din 35 de exponate interactive, care ilustreaza in mod distractiv legi din fizica – optica, mecanica, electricitate, echilibru etc. –, matematica, geografie, logica etc. Galeria expozitionala a science centerului cuprinde exponatele-joc prin care copiii vor intelege aplicabilitatea anumitor legi ale opticii, cum functioneaza electricitatea, ce forma pot avea sunetele, densitatea lichidelor si multe alte fenomene interesante care pot fi explicate cu ajutorul stiintei. Printre atractiile expozitiei se vor regasi diverse jocuri de IQ, Banca Muzicala, Pianul din linguri, Turnul din Hanoi, Oglinda distorsionata, instalatie interactiva pentru teorema lui Pitagora, Kaleidoscop etc.

Accesul in expozitie este 12 lei, iar pentru grupurile organizate se va face programare la numarul de telefon 0723 390 449.

Ateliere interactive gratuite pentru grupurile de copii

In cadrul Caravanei Jocurile Stiintei vor fi organizate si ateliere interactive pentru grupurile scolare. Atelierele sunt structurate in functie de varsta copiilor, au durata intre 0,5 si 1,5 h si abordeaza teme de fizica, chimie, matematica.

Ateliere disponibile:

Fizica si Chimie Distractiva, 710 mai – recomandat copiilor de gimnaziu si liceu. Realizate cu sprijinul BASF, atelierele de fizica si chimie distractiva vor cuprinde experimente care vor acoperi doua domenii foarte actuale: Reciclarea si Stiinta in sprijinul naturii. Astfel, elevii vor putea intelege din experimente cum putem recicla unele materiale extrem de folosite in zilele noastre, cum pot fi transformate reziduurile in biocombustibil sau cum putem purifica aerul.

In cadrul Caravanei Jocurile Stiintei Tulcea, 12 profesori de chimie vor primi o Trusa de Experimente pentru laboratorul din scoala. Trusele contin un set de substante si materialele necesare efectuarea a 20 de experimente in clasa si sunt realizate cu ajutorul BASF.

Atelierele pentru copiii de gradinita si elevii de ciclu primar, 1125 mai
  • Iluzia optica sau cum ne pacalesc simturile (copii 4–7 ani) – atelierul isi propune sa explice legile opticii si invita copiii sa inteleaga cum apar iluziile optice.

  • Robotul echilibrist (copii 8–10 ani) – copiii se vor familiariza cu notiuni de echilibru, centrul de greutate, si vor experimenta si testa cu ajutorul unui robotel.

  • Moara de vant (copii clasa a V-a)vom face o incursiune in istoria si mecanismul morii de vant. Atelierul va ajuta copiii sasi construiasca propria moara de vant.

In cadrul atelierelor copiii vor putea intelege diverse legi ale stiintei, experimentand sau lucrand la un proiect propriu. Atelierele se adreseaza doar grupurilor organizate, iar accesul se face pe baza de programare la numarul de telefon 0723 390 449.

Caravana Jocurile Stiintei Tulcea se va desfasura la Casa Avramide, ICEM Tulcea, in perioada, 7–25 mai si este organizata de Asociatia Pro Cunoastere in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Institutul de Cercetari EcoMuzeale „Gavila Simion” Tulcea (ICEM) si Oraselul Cunoasterii din Bucuresti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s