Cand este bine sa intervenim in jocurile copiilor si cand nu

Cand este bine sa intervenim in jocurile copiilor si cand nu

Pe masura ce creste, este important sa iti lasi copilul sa ia tot mai multe decizii, mai ales in ceea ce priveste jocurile. Daca la inceput tu, parintele, erai cel care ii arata cum sa se joace, treptat va fi nevoie sa ii cedezi prichindelului rolul de „profesor” in joaca. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre situatiile in care parintii pot interveni in jocurile copiilor si in ce momente ar trebui sa stam pe tusa.

Daca intram si noi intr-o stare copilareasca si ne face foarte mare placere sa ne jucam alaturi de copiii nostri, cred ca asta nu poate dauna deloc relatiei parinte-copil”, explica Gabriela Maalouf, expert in parenting.

Atata timp cat copilul se bucura sa va jucati impreuna si cand il lasi pe el sa iti explice cum o sa va jucati, este foarte bine sa intri in jocul sau.

Pe de alta parte, daca vrei sa te joci cu el doar ca sa faci tu regulile sau sa ii arati ca nu face bine ce face, atunci este posibil sa ii creezi mai multe probleme copilului tau, mai ales in dezvoltarea autonomiei.

Asculta Meditatii pentru parinti si afla cum este bine sa intervii in jocurile copiilor care se cearta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s