Camera Deputatilor a votat 1 Iunie in zi libera nationala

Bucuresti, 18 octombrie 2016 Camera Deputatilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativa care modifica articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi libera la nivel national. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importanta zi din an pentru parintii si copiii din Romania.

Dincolo de toate eforturile, de la idee, pana la actiunile prin care am reusit sa aducem impreuna atatia oameni si autoritati in aceasta campanie, cel mai mult conteaza bucuria celor mici. 1 Iunie zi libera nationala va fi cel mai frumos cadou pentru toti copiii si parintii.” declara Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Initiativa legislativa, inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmareste sa imbunatateasca relatia parinte-copil. Campania este derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae -, specialisti psihologi, asociatii de parinti.

Ne bucura semnul pozitiv pe care il da societatii votul de astazi. Nu pot decat sa sper ca vorbim doar de un inceput, ca vom pune umarul impreuna – societatea civila, autoritatile, liderii de opinie, companiile – sa facem cat mai multe actiuni in sprijinul copiilor si parintilor, pentru familii din ce in ce mai sanatoase din toate punctele de vedere.” declara Gabriela Coman, presedinta ANPDCA.

Acum legea merge mai departe catre Presedintele Romaniei care in maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite inapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmeaza apoi publicarea in Monitorul Oficial si intrarea in vigoare dupa alte 3 zile.

Peste 17.000 de romani sprijina initiativa pe pagina de facebook 1 Iunie zi libera. Campania beneficiaza de sprijinul autoritatilor, specialistilor in educatie si psihologia familiei, asociatiilor de parinti, liderilor de opinie si personalitatilor din lumea artistica, care continua sa trimita mesaje de sustinere.

#1iuniezilibera

 


2 comentarii la „Camera Deputatilor a votat 1 Iunie in zi libera nationala”

    1. Imi pare rau ca nu am stiut de initiativa postului dumneavoastra de radio si va multumesc asa de tarziu pentru sustinerea zilei de 1 iunie ca zi libera pentru parinti si copii. As vrea sa va spun de initiativa noastra a unui grup din ce in ce mai mare de parinti pentru votarea ca zi libera pentru parinti si copii a zilei de vineri pentru ca familia sa poata petrece mai mult timp liber. Puteti sa-mi spuneti daca putem trimite prin dumneavoastra catre parlament o petitie in acest sens? Aveti o platforma online pe care sa putem vota in acest sens. Va rugam sa ne ajutati deoarece suntem la coada Europei ca timp liber. Va multumim anticipat si asteptam emailul dumneavoastra la adresa de mai jos..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s