Calin Goia: Intre a fi tata cu 3 copii si o multime de noi proiecte

Calin Goia: Intre a fi tata cu 3 copii si o multime de proiecte

Calin Goiasolistul trupei Voltaj, ne-a facut o vizita in studioul Itsy Bitsy si ne-a povestit atat despre Voltaj Academy si cele mai noi proiecte ale sale, cat si despre cum isi impaca rolul de star cu cel de tata a 3 copii. Daca ai ratat interviul de la Happy Music cu Ruxandra si Marius, asculta-l in podcastul de aici.

„E o casa plina si vesela si simt o implinire extraordinara. Ma consider un om norocos. Am momente cand sunt obosit, dar familia ma incarca cu energie si intotdeauna ne simtim ca intr-o gasca”, spune Calin Goia.

Experienta de acasa cu copiii l-a ajutat pe plan profesional, in lucrul cu elevii de la Voltaj Academy. Vorbeste cu mare drag despre acestia si spune ca isi doreste sa le impartaseasca din experienta sa pentru a ii ajuta sa se dezvolte, chiar sa „isi depaseasca profesorul”.

Afla mai multe despre Voltaj Academy din podcastul de mai jos.

Si muzica trebuie facuta in joaca

In cele doua scoli, una la Bucuresti iar cealalta la Cluj, vin copii cu varste cuprinse intre 5 si 51 ani. Acestia compun piese pe baza unor cuvinte date, invata sa cante la chitara, bass, tobe, fac productie muzicala, lucreaza in echipe si sunt stimulati sa isi dezvolte creativitatea.

Intrebat cum sfatuieste parintii sa treaca mai usor peste pasiunile sezoniere ale copilului, Calin a spus ca cel mai important este ca micutul sa vina cu placere. Daca acesta ajunge sa devina plictisit si incepe sa nu mai acorde atentie, i se recomanda sa ia o pauza pentru a nu isi pierde pasiunea si a nu vedea in studiul unui instrument o corvoada.

“Sunt copii care vin, isi aleg un instrument si il studiaza serios pe acela, copii care vin si incearca, altii care vin mai mult indemnati de parinti si sunt plictisiti. Si muzica trebuie facuta in joaca. La varsta lor trebuie sa se joace, sa le placa ce fac.”

Calin Goia in rolul de tata

Cei doi baieti ai sai (Petru – 10 ani si Tudor – 9 ani) sunt elevi ai Voltaj Academy. S-au indreptat catre chitara, indemnati de dragostea pentru muzica rock.

Maruca este cel mai tanar membru al familiei. Daca baietii sunt apropiati ca varsta si uneori mai ies scantei, Maruca aduce echilibru, iar cei doi sunt atenti cu ea.

Imi doresc sa am mai multe plusuri decat minusuri in ochii copiilor mei.

De cand erau copiii mici, Calin si-a impartit responsabilitatile cu sotia si a incercat sa petreaca cat mai mult timp cu familia.

„Copilul are nevoie de parinte, nu de bani. Daca vii seara, la 19:00 de la munca, macar o ora, doua, stai cu el! Inchide telefonul, mail-ul si citeste-i o poveste, dedica-te lui. Poate ca nu reusesti sa stai o intreaga zi, dar cele 2 ore acorda-i-le lui. Eu m-am schimbat pentru ca imi doresc sa fiu in viata copiilor si sa nu regret mai tarziu, cand ii vad pe la 15 ani, ca au trecut anii si eu nu am stiut ce au facut cu viata lor pentru ca eram in studio”, este sfatul oferit de Calin in incheiere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s