Bucatareala in familie cu Irinuca si Doamna Mar

Noi toti parintii vrem o viata sanatoasa pentru copii. Asta inseamna multa iubire si timp de calitate cu ei, miscare adaptata varstei si o alimentatie bazata pe multe legume si fructe proaspete, cat mai putin prelucrate. De la momentul diversificarii, parintii se impart in doua categorii. Cei care au reusit prin diverse metode sa ii invete pe cei mici ca mancarea sanatoasa este si gustoasa, deci prima aleasa in meniul zilnic si cei care cauta inca metode de a-i imprieteni pe copii cu Domnul Brocoli, cu mazarea si porumbul, cu toate legumele si fructele, cat mai devreme.

Pentru a-i ajuta, mamele si specialistii din Asociatia EMOVERE au creat conceptul de Bucatareala in familie, care are succes la public an de an, inca din anul 2011.

Conceptul de Bucatareala in familie are in spate un fapt simplu din psihologia copilului. Curiozitatea unui bebelus, nevoia lui de a gusta si atinge obiectele din mediul exterior pot fi cei mai buni aliati in drumul catre educatia pentru o alimentatie sanatoasa.

Daca un copil mic este lasat in fata unui castron cu boabe de mazare verzi, a unuia cu morcovi portocali mici si dragalasi , a unuia cu boabe de porumb galbene si langa o tava cu mini copacei din brocoli, copilul va incepe sa se joace cu aceste legume si va deveni prieten cu ele. Apoi, daca este incurajat de o fetita ca Irinuca sau de o papusa ca Irinuca el va incerca sa faca si o combinatie de legume pe gustul lui. Fiind facuta de el, aceasta salata va fi usor si gustata si chiar mancata cu pofta, la incurajarea parintilor si a Doamnei Mar. Copiii vor pleca apoi fericiti acasa, cu prieteni noi idn randul legumelor si cu un premiu. Un mar sanatos pe care fetitele Irinuca (link facebook), simbolul Asociatiei Emovere le ofera mereu celor mici, ca cel mai gustos si sanatos desert.

Dar Bucatareala in familie nu este un eveniment doar pe gustul copiilor, este si o bucurie pentru parinti. Ei pleaca uimiti de faptul ca cel mic a rontatit un „copacel” din brocoli si a mancat o salata mare din legume, fara comentariile si negocierile infinite de acasa. Ce ramane in urma copiilor la Bucatareala? Putina dezordine pe mese si cateva legume aruncate pe jos, care cu drag sunt stranse de Doamna Mar si prietenii ei. Este atat de mic efortul de a face curat in bucatarie, pe langa beneficiul urias de a-l invata, prin joaca, pe cel mic sa iubeasca legumele si fructele!

Fetitele Irinuca, Doamna Mar, Domnul Porumb de la Bonduelle si echipa EMOVERE invita toti copiii si parintii la Bucatarea la in familie la Clinica de recuperare Baby Boom powered by KinetoBebe, sambata, 7 martie dimineata de la 11:00. Impreuna vom face Salate dansante cu Doamna Mar si vom invata cu fetitele si papusa Irinuca sa mancam sanatos inca de mici!

Si daca nu o cunoasteti inca pe Domna Mar puteti sa ascultati povestea ei aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s