Boala gura-mana-picior: simptome si recomandari

Boala gura-mana-picior: simptome si recomandari

Printre bolile copilariei, este nevoie sa mai fim atenti si la boala gura-mana-picior, care s-a raspandit mai mult in ultimii ani. De ce se numeste asa? Ce riscuri aduce? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Ca mai toate bolile copilariei, si aceasta afectiune are ca prim simptom febra. Boala gura-mana-picior dureaza pana la o saptamana si se manifesta prin eruptii pe palme si talpi si afte in gurita copilului, de unde si numele afectiunii.

Aftele pot prezenta un pericol pentru sanatatea copilului, in conditiile in care, fiind atat de dureroase, copilul nu mai bea si nu mai mananca nimic. Dr. Angelica Visan, medic primar boli infectioase, povesteste ca a intalnit si cazuri de copii spitalizati pe motiv de deshidratare din cauza bolii.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

Pentru a ne feri copiii de boala gura-mana-picior, dr Angelica Visan ne ofera o serie de recomandari de igiena, pe care le poti afla din podcastul de mai jos.

Gaseste toate bolile copilariei in link-urile de mai jos:

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s