Banii pentru calculatoare, acordati in functie de note si absente

Elevii care se inscriu la programul „Euro 200” vor fi departajati in functie de media generala obtinuta si de numarul absentelor nemotivate din anul anterior.

Aceste criterii de departajare sunt prevazute intr-o Hotarare de Guvern publicata ieri in Monitorul Oficial, anunta Agerpres.

Noile criterii se vor aplica pentru elevii si studentii care provin din familii cu venituri reduse si care depun cereri pentru solicitarea ajutorului financiar de 200 de euro, acordat de stat la achizionarea unui calculator.

Astfel, in cazul elevilor provenind din familii cu venituri egale pe membru, departajarea se va face tinand cont in primul rand de media generala sau calificativul pe anul anterior si apoi de numarul de absente nemotivate.

In cazul studentilor, acestia vor fi departajati tinand cont de criteriul obtinerii a cel putin 50 de credite in anul de studii anterior.

Cererile de inscriere la programul „Euro 200” pot fi depuse pana la 21 aprilie la scoala, la facultate sau direct la primarii, acestea urmand sa desfasoare anchete sociale care vor stabili daca sunt indeplinite conditiile pentru acordarea ajutorului.

Cererile vor fi aprobate de Ministerul Educatiei pana la 1 iunie, iar bonurile valorice de 200 de euro vor fi eliberate in perioada 24 iunie – 30 iulie, urmand ca tinerii sa-si poata achizitiona calculatoarele intre 24 iunie si 31 august.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s