Banii pe intelesul copiilor de gradinita

Banii pe intelesul copiilor de gradinita

De la ce varsta putem sa incepem educatia financiara a copiilor si, mai exact, ce anume le spunem? In loc sa pornesti de la premisa ca micutul tau este prea mic si nu intelege astfel de chestiuni, gaseste metode de a vorbi pe limba lui. La Meditatii pentru parinti, iti oferim sfaturi si exemple pentru a prezenta banii pe intelesul copiilor.

Perioada cea mai prielnica pentru a incepe o discutie despre bani cu micutul tau, dupa cum ne spune Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie, este cand mama se intoarce la serviciu, dupa concediul de crestere a copilului, adica in jurul varstei de 2 ani. Cel mic nu va intelege de ce mami trebuie sa plece de langa el, asa ca va fi prima ocazie de a-i explica faptul ca mami trebuie sa lucreze pentru banii care intretin toata familia.

Nu este garantat ca va intelege de la inceput si nici nu trebuie sa te astepti ca se va intampla peste noapte. Insa vor fi si alte ocazii in care sa ii vorbesti despre bani, cum ar fi la magazin, cand iti umple cosul de dulciuri.

Pentru a prezenta banii pe intelesul copiilor, este nevoie ca parintii sa aiba rabdare, sa le repete si sa le reaminteasca celor mici cum se obtin banii si la ce folosesc ei.

La Meditatii pentru parinti, Ligia Georgescu-Golosoiu ne ofera si un exemplu din modul in care asociatia ei explica educatia financiara prescolarilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s