Bambi: Premiera la Teatrul Excelsior

Romanul lui Felix Salten, Bambi, este dramatizat in varianta Emei Stere, la Teatrul Excelsior. Toti copiii intre 5 si 12 ani, precum si parintii si bunicii lor, sunt invitati sa urmareasca povestea puiului de cerb Bambi, intr-un spectacol in miscare, plin de fantezie, de muzica si daruire scenica.

Spectacolul are loc duminica, 3 aprilie, de la ora 17:00. Cei mici vor invata ca Bambi este mai mult decat un personaj animat de studiourile Walt Disney.

Considerat unul dintre primele romane cu mesaj ecologist, Bambi sau Viata in padure a aparut in 1923 si a fost tradus in multe limbi ale lumii.

In realitate, romanul lui Felix Salten are de spus lucruri mult mai presante. Viata in padure este o lupta continua pentru supravietuire. Animalele mari si mici au un dusman comun si extrem de puternic: omul. In fata vanatorului inarmat cu o pusca, nimeni nu este in siguranta. Cu urechile ciulite, vesnic in alerta, intotdeauna gata de fuga: asa se traieste in padure.” – declara Ema Stere despre modul in care a perceput povestea micului pui de cerb.

Iar regizorul spectacolului, Attila Vizauer, marturiseste: “Am hotarat ca vom prezenta aventura micutului pui de cerb, a intregii paduri si a tuturor vietuitoarelor sale, povestind despre noi, povestind prin noi, cu trupurile noastre, cu sentimentele noastre, cu adevarurile noastre omenesti.”

Muzica piesei de teatru ii apartine lui Ioan Gyuri Pascu, pentru care “muzica unui spectacol de teatru e doar o voce complementara ce ajuta la spunerea povestii, impreuna cu decorul, cu miscarea, cu luminile si cu vocile ce izvorasc din intreaga fiinta a actorului”.

Avand la baza aceasta dramatizare „megavie”, o echipa de 21 de tineri actori, indrumati de cei trei „antrenori”, au decis sa spuna NU limitarilor si sa fie, pentru un ceas si jumatate, una cu padurea! Sa fie copaci, gaze, pasari, veverite, ciute si cerbi. Sa fie luminis, desis, cantec si anotimpuri.  Ambientul scenografic a fost creat de Viaceslav Vutcariov (decorul) si Claudia Castrase (costumele).

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook si pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s