Au inceput inscrierile pentru Tabara de Creatie Vara pe Ulita

Au inceput inscrierile pentru Tabara de Creatie Vara pe Ulita

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” a inceput inscrierile pentru Tabara de Creatie Vara pe Ulita, ajunsa anul acesta la cea de-a 26-a editie.

Intre 9 iulie si 17 august, copiii vor lucra alaturi de mesteri populari din intreaga tara, care ii vor initia in tainele mestesugurilor populare: olarit, tesut, cusut, incondeiat oua, confectionat papusi, masti si podoabe populare, sculptat in lemn, pictat icoane pe lemn si pe sticla, dar si pictura, desen, modelaj, teatru de papusi, confectionat jucarii din lemn.

Click pe imagine pentru detalii

Evenimentul include o paleta larga de activitati, desfasurate pe tot parcusul celor sase saptamani de ateliere, prin care copiii isi pot petrece vacanta de vara intr-o atmosfera prietenoasa si rustica, ce aminteste de curtea bunicilor de la tara. Scopul programului este de a insufla celor mici drgostea pentru traditie si cultura si de a duce mestesugurile traditionale mai departe. Se combina astfel utilul cu placutul, iar participantii vor deveni mai responsabili si vor manifesta mai multa grija pentru patrimoniul cultural national.

Inscrierile au loc atat la Muzeul Satului (cladirea Arhondaric, Sos. Kiseleff nr. 28, de luni pana joi, intre orele 10:00 si 16:00, iar vineri intre orele 10:00 si 14:00), cat si online, la adresa de e-mail tabara2018@muzeul-satului.ro. Detaliile si documentele necesare inscrierii online pot fi gasite pe pagina evenimentului: http://muzeul-satului.ro/eveniment/inscrieri-on-line-la-tabara/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s