Au inceput inscrierile la gradinita

Incepand de astazi, parintii pot depune cererile pentru reinregistrarea copiilor la gradinita. Afla aici calendarul inscrierilor pentru anul scolar 2016 – 2017.

In perioada 4 – 20 mai, se face reinscrierea copiilor care sunt deja la gradinita, pentru frecventarea cursurilor din anul urmator.

De asemenea, in perioadele 23 mai – 17 iunie si 27 iunie – 29 iulie, are loc inscrierea copiilor nou-veniti la gradinita.

Fiecare gradinita trebuie sa stabileasca un orar propriu pentru inscrieri si sa il puna la dispozitia parintilor, atat la avizier, cat si online. De asemenea, unitatile de invatamant prescolar trebuie sa informeze parintii cu privire la capacitatea gradinitei, numarul de locuri pentru noul an scolar si criteriile de inscriere. In perioada 4 mai – 29 iulie, trebuie afisata zilnic evolutia inregistrarilor.

Dupa incheierea reinscrierilor, ocuparea locurilor libere se face in ordine descrescatoare a grupelor de varsta. Acolo unde numarul de solicitari depaseste locurile disponibile, se aplica criteriile de departajare.

Pentru inscrierea la gradinita, parintii trebuie sa aduca urmatoarele acte:

  • cererea de inscriere completata;
  • adeverinte cu veniturile parintilor (pentru gradinitele cu program prelungit si saptamanal);
  • certificatul de nastere al copilului (copie certificata);
  • fisa medicala;
  • aviz epidemiologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s