Atentie la intepaturile de insecte si paianjeni

Atentie la intepaturile de tantari si alte insecte

Pe cat de prielnica e vara pentru plimbari, excursii si drumetii, pe atat de periculoasa e cand vine vorba de muscaturi ale feluritelor ganganii. Cum acest sezon este foarte probabil ca te vei confrunta cu intepaturile de insecte si paianjeni, afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, cum sa te protejezi.

De la un an la altul, pe timp de vara, observam tot mai multi tantari, tot mai multe capuse si tot mai multi paianjeni. In plus, aceste vietati au devenit in timp si mai rezistente la temperaturile ridicate sau la uscaciune.

Este util sa stii ca un truc pentru a indeparta tantarii, daca nu ai un alt mijloc de protectie la indemana, este sa folosesti fiole de vitamina B (B1, B2, B6), pe care le rupi si le aplici pe piele. Mirosul neplacut al vitaminei indeparteaza tantarii.

De asemenea, pentru a te proteja de intepaturile de insecte, este bine sa porti haine deschise la culoare (asa vezi daca, de exemplu, se urca o capusa pe tine) si cu maneci lungi la amurg (atunci este momentul in care tantarii se activeaza cel mai mult).

Recunosti intepatura de paianjen dupa faptul ca este mult mai dureroasa si observand doua intepaturi in loc de una, cum se intampla la tantari.

Mai multe sfaturi pentru a te proteja de intepaturile de insecte si paianjeni iti oferim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s