educatie financiara pentru copii BCR Scoala de bani

Ateliere de educatie financiara pentru 24.500 de elevi din 360 de scoli, organizate de BCR prin programul „Scoala de bani”

Educatia financiara pentru copii nu se regaseste (inca) in programa scolara, insa din fericire exista programe speciale si ateliere, care ii invata pe cei mici despre bani, cheltuieli si economii. Despre astfel de initiative am discutat la inceputul acestei saptamani, la „Happy Music cu Marius Constantinescu”, cu Nicoleta Deliu, coordonatorul programului national „Scoala de bani”.

Noi credem ca un copil care primeste o educatie financiara corespunzatoare, va sti cum sa isi administreze finantele toata viata si va reusi sa devina un adult responsabil. Prin urmare, nu avea cum sa nu ne atraga atentia initiativa BCR, care prin programul de educatie financiara Scoala de Bani, s-a alaturat pentru al doilea an consecutiv initiativei globale Global Money Week, educand financiar 24.500 de elevi din 360 de scoli!

In perioada 25-31 marie, cu ocazia Global Money Week, au avut loc ateliere gratuite de educatie financiara in 360 de scoli din 50 de localitati din Romania. 400 din cei 1000 de angajati BCR care au devenit profesori de educatie financiara in cadrul programului Scoala de Bani vor fi implicati in aceasta actiune la nivel national.

Prin aceasta initiativa, profesorii Scolii de Bani i-au ajutat pe elevii participanti la ateliere sa inteleaga diferenta dintre nevoie si dorinta, ce este acela un obiectiv financiar si sa il formuleze astfel incat sa devina realizabil, cum sa isi faca un plan de actiune pentru a-si indeplini obiectivele financiare, ce este si cum sa isi contureze un buget personal si cum sa economiseasca pentru visurile lor.

Nicoleta Deliu
Nicoleta Deliu

“Prin aceste ateliere le oferim participantilor o experienta inedita in lumea banilor, in care vor face cunostinta cu notiuni si concepte financiare intr-un cadru non-formal si relaxant. Copiii si tinerii vor invata ce inseamna economisirea, dar si ce este consumul responsabil. Este o lectie despre bani, dar si o lectie de viata, in care cursantii invata ca printr-o buna organizare si disciplina isi pot indeplini orice dorinta” spune Nicoleta Deliu, coordonatorul programului national “Scoala de Bani”.

Despre actiunile care au avut loc in cadrul acestor ateliere, dar si despre cat de important este sa le asiguram copiilor nostri o educatie financiara timpurie, am discutat cu Nicoleta Deliu si in emisiunea „Happy Music” cu Marius Constantinescu, unde am aflat ca „discutia despre bani este una pe care trebuie sa o incepem cat mai devreme cu copiii nostri, cat mai realist”.

Asculta mai jos podcastul:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s