Asociatia OvidiuRo lanseaza a treia serie din Citeste-mi 100 de povesti!

Asociatia OvidiuRo a lansat in 20 ianuarie, in cadrul unui eveniment online, cea de-a treia serie de inscriere a gradinitelor publice in programul national de stimulare a lecturii in gradinite si in familie, Citeste-mi 100 de povesti!, alaturi de partenerii sai strategici, Ministerul Educatiei si Ministerul Culturii.

Prin programul Citeste-mi 100 de povesti!, asociatia si-a propus ca, pana in 2025 sa transforme, alaturi de partenerii sai si de echipele locale, toate gradinitele publice din Romania in gradinite-biblioteca, insule de lectura si natura in care copiii descopera, alaturi de adulti, tainele cartilor.

Programul, lansat in 2021, s-a bucurat pana acum de un real succes: 1.162 de gradinite din intreaga tara au primit certificat de gradinita-biblioteca, prin participarea activa a 3.350 de profesori, care au desfasurat activitati zilnice de lectura cu peste 78.000 de copii. Peste 140.000 de carti au ajuns deja in cele mai defavorizate comunitati din Romania, doar in cadrul acestui program.

In cadrul programului, OvidiuRo ofera prescolarilor si educatoarelor carti ilustrate atent selectionate din literatura nationala si internationala. De asemenea, educatoarele au ocazia de a participa la sesiuni de formare profesionala, centrate pe literatie, atat prin interactiune directa, cat si prin diferite materiale disponibile pe platforma de cursuri online OvidiuRo, care poate fi accesata prin simpla creare a unui cont pe www.ovid.ro.

„In perioada ianuarie – iunie 2022 ne vom adresa tuturor unitatilor de invatamant care au grupe de prescolari, atat din mediul urban cat si din mediul rural, si care nu sunt inca gradinite-biblioteca. Interventiile din mediul rural vor fi mai consistente, pentru ca in aceste comunitati nevoile educationale sunt mai mari si resursele disponibile sunt mai putine. Ne dorim ca cei mici sa aiba experiente de lectura memorabile, care sa se transforme în rutine de lectura si care sa le hraneasca setea de cunoastere si curiozitatea”, a declarat Maria Gheorghiu, co-fondator Asociatia OvidiuRo.

Mai multe detalii despre programul „Citeste-mi 100 de povesti!” se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s