Asociatia Daruieste Aripi castiga Premiul Cetateanului European 2020

Asociatia Daruieste Aripi a castigat Premiul Cetateanului European 2020,
oferit de Parlamentul European pentru proiectul “Dezvoltarea Registrului National al Cancerului la Copil in Romania”.

Dinstinctia este oferita realizarilor exceptionale care promoveaza mai bune intelegeri reciproce si integrari mai puternice intre cetatenii statelor member sau pentru facilitarea cooperarii transfrontaliere sau transnationale in cadrul Uniunii Europene.

Registrul National al Cancerului la Copil in Romania este afiliat la Reteaua Europeana a Registrelor de Cancer, participand activ cu date actuale la statisticile nationale si internationale privind cancerul la copil.

Asociatia Daruieste Aripi s-a implicat in dezvoltarea Registrului National al Cancerului la Copil in Romania incepand cu anul 2018 si il sustine in calitate de partener al Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica.

Registrul beneficiaza de suportul tehnic si expertiza specialistilor Registrului Regional de Cancer Nord-Vest din cadrul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, datele sale fiind validate de experti ai Joint Research Center – Cancer Information Unit al Comisiei Europene, in cadrul colaborarii pentru realizarea primului studiu de supravietuire pe date nationale in cancerul pediatric in Romania, in anul 2019.

“Registrul National al Cancerului la Copil sta la baza cunoasterii situatiei reale in oncologia pediatrica din Romania, prin date actuale si dinamice, nu prin estimari statistice, ca in trecut. Gala Societatii Civile 2019 a fost primul for care a apreciat valoarea acestui proiect, prin decernarea Premiului 1 la Sectiunea Sanatate. Suntem recunoscatori tuturor celor care ne-au sustinut moral si financiar pentru continuarea acestui proiect, atipic fata de asteptarile marelui public, obisnuit cu ajutoarele tangibile oferite copiilor bolnavi de cancer si complet neatragator pentru sponsorii care doresc rezultate materiale imediate, desi el sintetizeaza in cifre seci mii de povesti de viata ale copiilor cu cancer. Acest proiect este foarte drag sufletului nostru, un angajament statornic in ciuda greutatilor materiale, pentru ca el exprima esenta misiunii noastre, de a contribui acum si mereu, la nivel sistemic, pentru cele mai bune sanse la viata si implinire ale copiilor cu cancer din Romania”, a declarat Alina Patrahau, fondatoarea Daruieste Aripi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s