Asociatia Curtea Veche lanseaz o brosura gratuita care promoveaza lectura in familie

Studiile arata ca acei copii care citesc de placere au rezultate mai bune la toate materiile decat colegii lor care citesc mai rar sau chiar deloc, inclusiv la stiintele exacte. In schimb, copiii care raman in urma cu lectura din diverse motive au din ce in ce mai putine sanse sa-i ajunga pe colegii lor cititori.

Asociatia Curtea Veche, cel mai important ONG care promoveaza lectura in randul copiilor din Romania, lanseaza o brosura gratuita pentru lectura in familie. Materialul este realizat in colaborare cu Gáspár György, psiholog si psihoterapeut si poate fi descarcat gratuit de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/Resurse.

Stima de sine, performantele scolare, capacitatea de a interactiona cu ceilalti, dezvoltarea armonioasa a creierului, recomandari de carti si jocuri interactive menite sa faca lectura mai distractiva sunt numai cateva dintre aspectele cuprinse in brosura “Avem nevoie de povesti pentru a creste oameni mari”  lansata de Asociatia Curtea Veche, in parteneriat cu paginadepsihologie.ro, cu scopul de a promova concepul de parenting pentru lectura

“Fiecare dintre noi, adultii, suntem responsabili de viitorul urmatoarelor generatii daca tinerii nu mai citesc. Statisticile privind analfabetismul functional si consumul de carte sunt extrem de ingrijoratoare pentru tara noastra, suntem pe ultimul loc in Uniunea Europeana. Scopul asociatiei noastre este de a le arta celor mici ca fiecare carte este o aventura care merita trăita si, in acelasi timp, de a transmite publicului faptul ca niciun copil nu va deveni un cititor desavarsit daca va fi obligat sa citeasca sau daca nu vor exista adulti pregatiti sa ii indrume. Pentru aceasta este esential ca parintele sa inteleaga rolul lecturii in dezvoltarea celui mic si sa mentina mereu prezenta cartea in jurul copilului.” declara Iren Arsene Mate, presedinte Asociatiei Curtea Veche, despre initiativa acestui proiect.

Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s