Artistii sustin copiii cu tulburari in dezvoltare

ON Institute lanseaza campania Vreau sa stiu despre tine, pentru demontarea miturilor ce tin de copiii cu tulburari in dezvoltare. Cu aceasta ocazie, artisti romani vor sustine ateliere cu cei mici, oferindu-le astfel o experienta noua si interactiva.

Atelierele organizate de ON Institute (strada Justitiei, nr. 51-53) vor avea loc in fiecare luna si sunt dedicate tuturor copiilor care sufera de autism sau alte tulburari in dezvoltare. Pentru parinti, intalnirile sunt un prilej de informare, in timp ce copiii au ocazia de a-si descoperi noi abilitati si pasiuni si de a iesi din tiparele terapiei ABA.

Luna de luna, artisti din diferite domenii (muzica, film si teatru, dans, arte plastice, literatura) vor fi invitati sa sustina aceste ateliere, alaturi de specialistii ON Institute.

Prima intalnire are loc pe 11 decembrie, de la ora 18:00 si o are ca invitata pe actrita Maria Dinulescu (cunoscuta din filme precum „California Dreamin’“, „Poveste de la scara C“, „Trafic“ și „Pescuit sportiv“).

Maria va sustine un atelier ce va avea la baza un ‘’interviu pentru casting’’. Fiecare copil va fi intrebat de Maria cateva lucruri si va primi o proba. Intrebarile si probele vor fi stabilite impreuna cu echipa de specialisti a asocitaiei si vor fi adaptate fiecarui copil. In plus, copiii vor putea face exercitii specifice repetitiilor de teatru/actorie (dictie, respiratie, etc).

Atelierul va fi filmat, pentru a oferi un rezultat concret al atelierului.

La sfarsitul fiecarei intalniri, va fi realizata si o mica „opera de arta”, la care vor contribui copiii si artistii invitati: inregistrarea unei melodii, o coregrafie, un desen, o sceneta, un text etc. Toate creatiile vor fi scoase la licitatie la finalul anului, pentru ajutarea copiilor.

ON Institute este o organizatie non guvernamentala, ce isi propune sa aduca psihoterapia mai aproape de oameni. Echipa ON Institute ofera abordari terapeutice variate, adaptate persoanei, dar si societatii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s