Arta nemiscarii

In mod paradoxal, un calator ne vorbeste despre arta nemiscarii si importanta ei pentru echilibrul emotional.

Traim intr-o lume si intr-un timp in care totul este in miscare si orice activitate trebuie derulata rapid, pentru a trece la urmatoarea. Incercam sa ne umplem cat mai mult fiecare ora din zi si alergam dintr-un loc in altul si dintr-un rol in altul.

De exemplu, parintele care se grabeste sa isi termine treaba la serviciu, se urca in masina din care nu vede decat drumul si accelereaza spre casa, unde pregateste la repezeala cina pentru familie si isi zoreste copilul spre pat. Intr-o singura fraza, i-am descris aproape intreaga zi.

Dar nu se poate altfel? Mergand pe principiul de mindfulness, aceasta stare de a fi prezent in tot ceea ce faci, autorul de jurnale de calatorie Pico Iyer ne explica de ce conteaza sa mai si stam pe loc, din cand in cand.

„Spre marea mea surprindere, am descoperit ca sa nu mergi nicaieri e la fel de impresionant ca mersul in Tibet sau Cuba”spune scriitorul in aceasta conferinta TED.

Prin arta nemiscarii, reusesti sa analizezi mai bine ce iti doresti, ce nevoi ai, ce te face fericit/a si ce te motiveaza.

Dar mai multe ne spune Pico Iyer aici.

[Vezi si: Cadoul pe care ti-l poti face tie insati]

[ted id=2025 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s