Art Safari Love Edition se deschide din 30 iunie

Sezonul de vară Art Safari Love Edition va avea loc în perioada 30 iunie – 10 septembrie 2023, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, și va prezenta patru expoziții de artă românească clasică și contemporană, plus artă internațională de prestigiu.

În cadrul noului sezon, Art Safari aduce în premieră națională expoziția „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, unul dintre cele mai importante muzee internaționale, cu cea mai extinsă colecție de portrete din lume.

„Sezonul de vară Art Safari va fi despre dragoste! Cu siguranță că instalațiile și numeroasele povești din expoziția Love Stories, cu aventuri, cupluri surprinse de-a lungul istoriei și secrete, vor cuceri publicul. Și arta Supercontemporană românească este bine reprezentată în Palatul Dacia-România: avem duelul nimfelor și zombilor în viziunea a doi artiști tineri: Ondine și Baraka.” povestește Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția.

Celelalte expoziții din cadrul Art Safari Love Edition aduc în atenție lucrări semnate de:

  • Constantin Artachino (1870 – 1954) – curator: Elena Olariu, expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.
  • Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), artistul Grădinilor Suspendate, îngrijită de: Ana-Maria Smigelschi.
  • Nimfe și Zombi din arta contemporană românească, curator: Ruth Hibbard

Pe lângă cele patru expoziții, Art Safari va expune și o serie de instalații care completează experiența de vizitare. Și copiii au propriul lor Art Safari, în Palat, care cuprinde ateliere de creație și tururi ghidate în expoziții. Mai multe detalii pe artsafari.ro/asb-kids/.

Program Art Safari (30 iunie-10 septembrie 2023):

  • Joi-duminică – 12:00-21.00
  • Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile și prosecco).

Biletele se găsesc pe artsafari.ro sau direct de la intrare – Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s