Arhivele Nationale implinesc 180 de ani

Arhivele Nationale aniverseaza astazi 180 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, institutia din Bucuresti organizeaza „Zilele portilor deschise” si o serie de conferinte.

 

Astazi este lansat ciclul de conferinte „Povesti din Bucuresti”. Proiectul cultural si educational isi propune sa releve aspecte ignorate sau mai putin cunoscute din istoria orasului. Primul invitat in cadrul acestui proiect va fi profesorul universitar dr. Andrei Pippidi si va vorbi de la ora 11.00 despre Case si oameni din Bucurestiul vechi.

Al doilea ciclu de conferinte, numit Interferente, are loc maine, de la aceeasi ora, la sediul Arhivelor Nationale din Bucuresti. Dr. Ovidiu Cristea, directorul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” va sustine prelegerea cu tema Mihai Viteazul, razboiul cel lung si drumul moldovenesc.

Printre expozitiile ce pot fi vizitate cu prilejul acestui eveniment se numara „Arhivele Statului. 1831-1989” si „Arhive, Istorie si Politica in Romania secolelor XIX-XXI”. De asemenea, masini de epoca vor fi expuse in fata sediului central.

Prin organizarea acestor evenimente, Arhivele Nationale ale Romaniei intentioneaza sa promoveze dimensiunea culturala a institutiei. Rolul Arhivelor Nationale este de a colecta, pastra, administra si garanta transmiterea memoriei colective prin intermediul documentului istoric.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s