Aplicatia educationala gratuita pentru scoala

In fiecare luni si vineri, de la 9:30 la Itsy Bitsy FM in cadrul emisiunii „Happy Music cu Marius”, Cristian Lacraru de la Scoala IT, ne dezvaluie noutatile in tehnologie si IT. 

Astazi Cristian Lacraru ne-a aratat inca o data cum tehnologia si smartphone-urile pot fi folosite in beneficiul copiilor si ne-a dezvaluit o aplicatie educationala gratuita pentru elevi, pe care o pot folosi si profesorii atunci cand predau sau vor sa verifice intr-un mod distractiv cunostintele elevilor.

Este vorba despre Kahoot! – o platforma gratuita cu ajutorul careia se pot crea teste interactive. Pot fi create teste, discutii sau sondaje, si se pot adauga imagini, clipuri video sau diagrame intrebarilor, pentru a face testele cat mai distractive.

Kahoot se joaca cel mai bine in grup, iar cel mai bun exemplu este o clasa de elevi. Elevii raspund intrebarilor de pe propriile dispozitive (telefon, tableta, laptop sau calculator), in timp ce intrebarile si rasunsurile sunt afisate pe un ecran comun, pentru a uni lectia.

Elevii percep utilizarea acestei aplicatii ca pe un joc. Nu sunt ca sunt evaluati, sunt relaxati si dornici sa interactioneze!

Mai multe informatii despre aceasta aplicatie aflam chiar de la Cristian Lacraru, in podcastul de mai jos:

Vezi toate podcasturile emisiunii „Scoala IT cu Cristian Lacraru” AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s