Aplicarea programului Fructe in scoli intarzie

Programul prin care elevii din clasele I-VIII pot primi gratuit mere nu a demarat inca, desi ar fi trebuit sa inceapa in septembrie 2009.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au declarat, pentru NewsIn, ca aplicarea programului intarzie din cauza ca proiectul de ordonanta de urgenta realizat de MADR nu a fost semnat la timp si expirat.

Proiectul de OUG a fost insa refacut de Ministerul Agriculturii si postat ieri pe site-ul institutiei, iar daca va fi aprobat, elevii ar putea primi merele gratuite in ultimele 2-3 luni de scoala.

„Poate mai prindem cateva luni in care sa putem da aceste mere elevilor, pentru ca e pacat sa nu o facem, fiind multi bani care vin de la Comisia Europeana. Puteam sa-i acordam de la inceputul anului scolar 2009-2010, insa nu am mai avut ministru care sa semneze ordonanta, aceasta a expirat si a trebuit sa o refacem”, au explicat pentru NewsIn reprezentantii MADR.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, circa 1,7 milioane de elevi din clasele I-VIII ar trebui sa beneficieze de acest program. Copiii ar urma sa primeasca un mar pe zi, pentru o perioada de maximum 100 de zile de scoala.

Consiliul Uniunii Europene aloca 90 de milioane de euro anual pentru implementarea Programului de distribuire gratuita a fructelor in scolile din tarile membre UE, incepand cu anul scolar 2009-2010.

In Romania, valoarea totala a programului este de 26,7 milioane de lei pentru anul scolar 2009-2010.

Prin Programul Fructe in Scoli, care se desfasoara in perioada 2009-2013, Comisia Europeana doreste sa combata obezitatea si sa ii incurajeze pe copii sa adopte obiceiuri alimentare sanatoase.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s