Aparitia deficitului de atentie la copii, influentata de aditivii alimentari

Aditivii alimentari cresc riscul aparitiei sindromului hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) in randul copiilor, sustin oamenii de stiinta de la Agentia de Norme Alimentare din Marea Britanie.

Ei au realizat un studiu pe un esantion de 300 de copii cu varste cuprinse intre trei si noua ani si au observat ca micutii au inceput sa devina hiperactivi dupa ce consumau alimente cu un continut ridicat de aditivi alimentari, scrie „Gandul”.

Potrivit cercetatorilor, copiii deveneau foarte agitati mai ales dupa ce beau racoritoare, deoarece aceste bauturi aveau cel mai ridicat continut de chimicale.

Hiperactivitatea este o combinatie de schimbari in structura creierului si factorii de mediu, cercetatorii britanici sustinand ca cel putin o parte dintre colorantii alimentari si conservanti au ca efect secundar acest tip de comportament in randul copiilor.

Un alt studiu, realizat de un grup de cercetatori americani si canadieni, arata ca micutii expusi la concentratii mari de pesticide prin intermediul consumului de fructe si legume pot prezenta riscuri mai mari de a dezvolta sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie.

La acest studiu au participat 1.139 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani. Specialistii au descoperit ca acei copii care au fost expusi unor concentratii mari de pesticide de tip organofosfati prezentau de doua ori mai multe riscuri de a suferi de ADHD. 

Potrivit statisticilor, intre 3 pana la 7 la suta dintre scolari pot suferi de ADHD. Afectiunea poate fi mostenita genetic. 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s