Anul acesta va incepe constructia a 500 de crese si gradinite

Pavel Nastase, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca anul acesta vor incepe constructiile pentru un numar de 500 de crese si gradinite, sumele necesare fiind cuprinse in buget.

„Din punctul de vedere al investitiilor, in Programul de guvernare este prevazuta constructia a 2.500 de unitati scolare – crese si gradinite noi. Avem in buget, de asemenea, fondurile alocate pentru a finaliza o parte din obiectivele de investitii care sunt acum in derulare. Anul acesta, va incepe constructia a 500 de unitati scolare noi pentru invatamantul preuniversitar”, a precizat ministrul.

Potrivit lui Nastase, vor fi construite si 30 de camine studentesti pentru care au fost deja realizate studiile necesare. El a amintit ca au fost adoptate de catre Guvern mai multe masuri, printre acestea numarandu-se cresterea salariilor cu 15% pentru tot personalul din invatamant, cresterea burselor studentesti de la 81 la 200 de lei, asigurarea gratuitatii pentru transportul CFR pentru studenti, derularea programului „Cornul si laptele”, dar si a programului privind o masa calda in 50 de unitati scolare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s