Animatia „Calatoria fantastica a Maronei”, de Anca Damian, la cinema din 4 octombrie

Cel mai nou film semnat de Anca Damian, “Calatoria fantastica a Maronei”, intra in cinematografele din toata tara din 4 octombrie.

Filmul este o coproductie Romania, Franta, Belgia si este al treilea lung-metraj de animatie semnat de Anca Damian, dupa “Crulic – drumul spre dincolo” și “Muntele magic”.

Calatoria fantastica a Maronei un basm modern despre dragoste neconditionata și sacrificiu.

Micuta catelusa Marona, cu nasul in forma de inima, nascuta in urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisa atragatoare, lasa urme profunde in vietile stapinilor care, rand pe rand, o primesc in familiile lor.

„Povestea mi-a dat ocazia sa explorez noi modalitati de exprimare cinematografica, mi-am propus sa ofer publicului o experienta unica la nivel vizual. Cand am inceput sa lucrez la acest film am simtit ca, sub aspectul unei “povești de familie” pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui caine este similar cu a te uita in oglinda pentru a privi adevarul in fata. Destinul Maronei este in același timp simplu, esential, individual și universal. Traiește in prezent, bucura-te de lucrurile mici, acestea sunt adevarate “lectii de fericire” pentru oameni din partea unui caine”, a declarat Anca Damian.

„Filmul este in egala masura captivant și amuzant, localizat la intersectia dintre arta vizuala și muzica. Radem și plangem și, in final, neconditionat, simtim iubirea și tandretea la care toti visam”, a mai adaugat regizoarea.

Pelicula a avut premiera internationala in luna iunie, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animatie din lume, unde filmul a fost inclus in competitia oficiala.

Vocile din varianta dublata a filmului au fost imprumutate de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.

Scenariul este semnat de Anghel Damian si este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production si Minds Meet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s