Alina Patrahau despre reconstruirea sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta

In editia de pe 19 februarie a emisiunii „Suna Bine”, Ruxandra Rusan le-a avut ca invitate pe buna noastra prietena, Dana Nalbaru si pe Alina Patrahau, fondatoarea asociatiei Daruieste Aripi, o organizatie non-profit din Constanta care din 2013 si pana acum a realizat o serie de proiecte caritabile importante in domeniul medical si educational.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ITSY BITSY FM (@itsybitsyfm) on

Dintre toate actiunile demarate de asociatia Daruieste Aripi, ne-a atras atentia proiectul de reconstructie al Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti si a Compartimentului de prematuri de la Spitalul Judetean Constanta.

Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este singura sectie care ingrijeste, in regim de terapie intensiva, copiii nascuti prematur sau cu afectiuni medicale din zona de Sud-Est a Romaniei. Spitalul din Constanta acopera nevoile a patru judete: Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi.

Niciodata in istoria Spitalului Judetean Constanta, construit in 1968, nu a fost creata o structura moderna care sa functioneze ca Sectie de Terapie Intensiva Nou-Nascuti si Compartiment de Prematuri. Noua sectie va avea o suprafata de 800 mp, o capacitate totala de pana la 26 de locuri si va fi dotata cu echipamente medicale de ultima generatie.

Mortalitatea infantila in regiunea de Sud-Est este cea mai mare din tara si de trei ori mai mare decat media europeana.

Mai multe informatii despre acest proiect, dar si despre cum putem sustine aceasta misiune importanta a asociatiei Daruieste Aripi, ne spune mai multe Alina Patrahau, fondatoarea asociatiei Daruieste Aripi, in podcastul de mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s