Alimentatia copiilor care fac miscare sau sport de performanta

Alimentatia copiilor care fac miscare sau sport de performanta

Fie ca piciul tau face un sport la nivel de performanta, fie ca doar este foarte activ pe la locul de joaca, este bine sa stii ce si cat sa ii dai de mancare, pentru a-l ajuta sa faca fata energiei depuse. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre alimentatia copiilor care fac sport, orice fel de sport.

„In principiu, copilul care face sport are nevoie de mai multa mancare, de mai multa energie”, explica dr. Serban Damian, medic nutritionist. In opinia sa, cel mai important aspect este sa ii dai copilului suficienta energie, cat sa sustina activitatea respectiva.

Fiind in crestere, cel mic are necesarul energetic mai mare decat adultii. Daca ii dai prea putin de mancare sau alimentatia sa nu este echilibrata, nu numai ca nu va da randament in activitatile sportive, dar starea lui de sanatate va avea de suferit.

Pentru a fi echilibrata, alimentatia copiilor care fac sport trebuie sa contina atat surse de energie imediata (fructe, legume, paste, paine), cat si proteine (lactate, oua, carne, peste).

Despre cum ii hidratam pe micutii care fac sport iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s