Alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile

Alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile

Este foarte important sa acorzi o atentie speciala la ce ii dai copilului tau sa manance in primele sale 1.000 de zile de viata. Despre alimentatia bebelusului pana la 2 ani vorbim acum, la Parinti de Pici.

Daca ai facut un calcul rapid, ai observat ca 1000 de zile inseamna mai mult de 2 ani. Aici este trucul. Primele 1.000 de zile din viata copilului reprezinta perioada cuprinsa intre prima zi de sarcina a mamicii si aniversarea primilor 2 ani ai micutului. Este nevoie sa calculam asa, pentru ca regimul alimentar al viitoarei mamici poate influenta destul de mult mostenirea genetica a omuletului din burtica.

Cu alte cuvinte, sanatatea si alimentatia bebelusului se bazeaza pe o alimentatie echilibrata si sanatoasa in timpul sarcinii.

Afla mai multe despre alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile, de la Georgiana, mamica de pici.

Alimentatia bebelusului depinde de alimentatia mamei

Daca femeia insarcinata mananca sanatos, se reduce riscul de obezitate, diabet sau alergii. In schimb, o dieta nesanatoasa face exact invers: creste riscul aparitiei acestor boli la viitorul adult.

Grija mamicii de a manca sanatos, echilibrat si variat ar trebui sa continue si dupa nastere, cu atat mai mult cu cat alapteaza, iar calitatea laptelui este influentata de tot ceea ce ea consuma. In plus, se stie ca alaptarea este extrem de importanta si benefica pentru sanatatea si dezvoltarea copilului. Tocmai de aceea, si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva la san in primele 6 luni si continuarea alaptarii pana la doi ani, daca este posibil.

Iar odata cu diversificarea, ai grija ca meniul copilului sa fie cat mai sanatos si variat.

Pe scurt, fa din grija pentru alimentatia copilului tau o prioritate, pentru ca astfel ii dai ocazia sa creasca sanatos si sa ramana asa si la maturitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s