Alex Filip: Siguranta copilului in masina

Alex Filip: Siguranta copilului in masina

Intr-o editie foarte instructiva a emisiunii Tati in dialog, am facut cunostinta cu Alex Filip, tata si campion national de raliuri. In calitate de expert, el ne-a povestit despre siguranta copilului in masina, despre respectul in trafic si despre ce se poate intampla in cazul unui accident. Asculta dialogul dintre el si gazda emisiunii, Alex Zamfir, in urmatorul podcast.

„Eu nu cred ca, atunci cand ai un copil, viata se termina. Ci, din contra, cred ca trebuie sa il integrezi in bucuriile si placerile pe care le ai tu, ca parinte, evident daca placerile sunt pozitive”, ne-a spus Alex Filip.

In vara anului 2010, sportivul isi aminteste ca a trecut printr-un accident teribil. La scurt timp dupa, a aflat si ca va avea un copil. Desi nu a renuntat la pasiunea sa, el considera ca este un sofer mai bun de cand a devenit tata, intrucat are mai multa grija de viata lui si de vietile celor dragi.

Ca urmare, ne-a povestit si noua cateva dintre cele mai importante reguli la volan, atat pentru siguranta calatorilor, cat si pentru grija fata de ceilalti participanti la trafic.

„Cand te grabesti la volan, ai senzatia ca fiecare secunda care trece trece ireal de repede”, a spus Alex Filip, continuand ca cel mai important este sa iti pastrezi calmul in orice situatie.

In ceea ce priveste siguranta copilului in masina, el ne-a oferit si cateva sfaturi utile:

  • sa nu lasam copiii sa stea in picioare pe bancheta din spate;
  • sa nu ii lasam sa stea cu coatele pe cotierele din fata;
  • sa nu ii tinem in brate;
  • sa le punem centura corect, pe clavicula, nu sub mana, nu prin spatele scaunului;
  • sa punem copilul in scaunul auto pana la varsta recomandata.

„Parerea mea este ca preventia este apanajul omului civilizat.”

Asculta podcastul pentru a afla ce se poate intampla, in caz de accident, daca nu sunt respectate regulile de mai sus.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s