Ce faci cand copilul nu vrea sa stea intr-un scaun auto

Ce faci cand copilul nu vrea sa stea intr-un scaun auto

Ai ales un scaun auto potrivit pentru copilul tau, dar micutul nu e multumit? Iata cauzele pentru care puiul tau nu vrea sa stea in scaunul de masina si ce poti face.

„Nici fetita mea nu a fost incantata de scaunul de masina, la primele plimbari”, povesteste mamica Georgiana, la Parinti de Pici.

Nemultumirea fata de un scaun auto este foarte des intalnita printre copii, mai ales cand inca nu s-au obisnuit cu noul obiect. Motivul principal este ca puiul tau s-a obisnuit sa stea la tine in brate, iar acum este pus intr-un cadru nou, fara voia lui. Descopera in podcast si alte cauze pentru care micutul respinge scaunul de masina.

Motive de nemultumire fata de un scaun auto

Necesitatea unui scaun auto este evidenta mai ales atunci cand va imbarcati la un drum lung in familie. De asemenea, inainte de a porni in calatorie, este foarte important sa stii ca micutul tau s-a obisnuit cu scaunul de masina, astfel incat momentele de plans sau crizele de nervi sa fie minime.

In primul rand, asigura-te ca nimic nu ii creeaza un disconfort copilului. Vezi sa nu fie centurile prea stranse, sa nu il deranjeze soarele si sa asiguri o temperatura optima in masina.

Apoi, cauta metode prin care sa ii tii atentia ocupata. Jucati un joc de masina sau da-i jucaria preferata, ascultati muzica preferata la radio si cantati impreuna.

Nu in ultimul rand, este important sa luati multe pauze, pentru ca, oricat de confortabil ar fi un scaun auto pentru copil, drumul este anevoios pentru micutul tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s