Alearga alaturi de copii la MARATOC – Maratonul pe tocuri!

Sambata, 2 noiembrie 2019, la Arena Nationala din Bucuresti (intrarea VIP din strada Maior Coravu), incepand cu ora 10.00, va avea loc evenimentul „MARATOC – Maratonul pe tocuri”, o competitie la care oricine se poate inscrie pentru a alerga singur (pe tocuri) sau alaturi de copii.

Acest eveniment sportiv si distractiv are un scop caritabil si este destinat copiilor mai putin norocosi, care nu au o familie. Noi credem ca si copiii de la Fundatia „Nane pentru copii cu dizabilitati”, dar si cei de la Fundatia „Ajut un copil” merita o sansa la o viata normala, fara griji!

Proiectul „Maraton pe tocuri” se doreste a fi mai degraba un cros, decat un maraton in adevaratul inteles al cuvantului. Ideea lui a pornit din realitatea inconjuratoare.

„De cand fetita mea merge la scoala, am observat un ‘fenomen’. in fiecare dimineata vad mamici – femei ocupate, cu diferite profesii, elegante si purtand incaltaminte cu tocuri – care isi duc grabite copiii la scoala, incercand sa impace in mare viteza ambele ‘cariere’ – cea de mama si cea profesionala. si reusesc cu brio. Ele alearga zilnic cu copilul de mana, cu ghiozdanul pe umar si, uneori, cu umbrela in cealalta mana, pana la poarta scolii. Acei copii sunt norocosi, deoarece pentru ei alearga cineva. Dar ce se intampla cu aceia care nu au familie – copiii abandonati, cei de la asezamintele sociale, cei care au probleme de sanatate si sunt abandonati in spitale? Pentru ei vom alerga noi!”, declara Monica Davidescu, actrita a Teatrului National Bucuresti si initiatoarea proiectului.

Evenimentul „MARATOC” este sustinut de Primaria Capitalei – prin primarul general Gabriela Firea. De asemenea, s-au alaturat proiectului, benevol, Federatia Romana de Atletism (care va asigura, cu ajutorul voluntarilor, logistica liniei de start, a traseului, a liniei de sosire, a premierii), Alexandra Dobre, director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, numerosi prieteni.

„Ma bucur ca au intrat in proiectul ‘MARATOC’ multi prieteni care dezvolta mici afaceri si care au oferit produse pentru kit-urile de participare si pentru premii. Le sunt recunoascatoare tuturor, fiindca datorita acestor prieteni implicati avem tot ce ne trebuie pentru realizarea proiectului”, a precizat actrita Monica Davidescu.

Numeroase personalitati din lumea sportului, din lumea artistica sau din televiziune s-au alaturat acestui eveniment – Elisabeta Lipa, Maricica Puica, Violeta Beclea, Aurelian Temisan, Andrei stefanescu, Anca Dinicu, Andreea Balan, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Tascau (Dl Problema), Rares Varniote, Bogdan Boanta, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu si copiii de la Victoria Art, Daniela Nane, Tania Popa, Razvan Savescu, Cosmin Vijeu, Alexandra Salceanu, Letitia Vladescu si multi altii – acceptand sa alerge pe tocuri (chiar si barbatii!) pentru a sustine acest proiect.

Participantii la „MARATOC” vor purta incaltaminte cu tocuri (cizme, botine, pantofi, sandale) de 7-10 cm; vor fi imbracati adecvat vremii de afara (daca ploua, sa aiba umbrela). Ei pot alege la ce cursa vor sa se inscrie – alergare 400 de metri, alergare 800 de metri, alergare 1.200 de metri. La cursa de 400 de metri pot alerga si copiii alaturi de mame (bineinteles, cei mici nu vor purta tocuri). Mamele care participa pot veni cu bebelusii sau copiii lor in landouri/carucioare. Taticii care participa vor purta incaltaminte cu toc (va fi amuzant si astfel vor intelege cum incepe fiecare dimineata din viata sotiilor).

Programul evenimentului:

* intre orele 10.00 – 11.00 – inscrieri; achizitionarea kit-ului de concurs (prin tranzactie online sau cash) in valoare de 100 lei pentru adulti si 50 lei pentru copii; socializare, antrenament in zona de incalzire, delimitata de organizatori.

Participantii care fac donatia on line, se vor prezenta la cortul pentru on line de unde vor ridica kitul de participare pe baza tranzactiei. Participantii care fac donatia pe loc, in dimineata evenimentului, se vor prezenta la voluntarii de la celelalte corturi, iar dupa ce fac donatia, vor primi kitul de participare.

Donatiile on line se pot face catre una dintre fundatii:
– Ajut un copil – Cont IBAN: RO33BTRLRONCRT0383775101
– Nane pentru copii cu dizabilitati – Cont IBAN: RO80BTRLRONCRT0P70843303

* ora 11.15 – start in cursa de 400 de metri
* ora 11.30 – start in cursa de 800 de metri
* ora 12.00 – start in cursa de 1.200 de metri
* ora 12.30 – festivitatea de premiere, sedinta foto, sesiuni de interviuri cu oficialitatile, personalitatile si vedetele care vor participa la concurs.

Detalii despre evenimentul MARATOC pot fi gasite pe pagina de Facebook dedicata evenimentului – www.facebook.com/maratonpetocuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s