Alba Iulia se transforma in Capitala Micilor Cititori, intre 11-13 octombrie!

Cea de-a doua editie a „Targului de povesti pentru copii” transforma, pentru trei zile, Alba Iulia in Capitala Micilor Cititori. Invitat special: Printesa Urbana

Clubul de carte “Cu copiii la povesti” are placerea de a va invita la “Targul de povesti pentru copii”, Editia a II-a! Dupa succesul impresionant al primei Editii de Targ de carte pentru cei mici, ne dorim sa ducem povestea mai departe, aducand impreuna intr-un cadru organizat edituri ce publica adevarate comori literare adresate celor mici, precum si librarii ce comercializeaza cele mai valoroase titluri pentru copii. 11 expozanti de renume vor aduce in fata publicului mii de carti pentru copii!

Singura initiativa de acest gen din tara, isi propune sa transforme Alba Iulia, intre 11-13 octombrie, in Capitala Micilor Cititori. Pe perioada celor trei zile de targ, vor fi prezente in fata publicului carti ce merita sa intregeasca biblioteca fiecaruia, carti recomandate de marea comunitate a parintilor ce inteleg importanta lecturii in viata copiilor, dar mai ales carti care sa poata fi rasfoite si achizitionate la preturi promotionale, timp de trei zile la Alba Iulia.

Targul se va desfasura in cadrul Muzeului National al Unirii, Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia si va gazdui atat expozitia cu vanzare a celor mai bune titluri editoriale, carte rara, precum si lansari de carte, invitati speciali, teatru de papusi pentru copii, ateliere creative, atelier de intelegere a cititului, dar si cercuri de ecologie, atragand atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator.

Atelierul de intelegere a cititului

Sambata 12 octombrie de la ora 15:00, va invitam la o prezentare speciala, interdisciplinara, menita sa ofere o imagine de ansamblu asupra modului de perceptie a lecturii. Atelierul de intelegere a cititului va prezenta din punct de vedere stiintific modul de fuctionare a ochilor, creierului si imaginatiei, aducand lumina in procesele si conexiunile ce au loc in interior in momentul lecturii.

Alaturi de specialisti in domeniu, vom afla functionalitatea ochilor si a creierului in procesul de lectura, precum si rolul cititului in dezvoltarea imaginatiei, inteligentelor multiple si a dezvoltarii personale.

Troc de carti pentru copii

Pentru ca ne dorim sa promovam comportamente responsponsabile fata de carti si mediul inconjurator, ne propunem sa pastram permanenta grija fata de acestea. Dupa succesul covarsitor al experientei avute la Clubul de carte Cu copiii la povesti, cand cartile rascitite din bibliotecile personale ale celor mici si-au gasit noi familii iubitoare de povesti, ne-am propus ca si la Targul de carte din acest an sa dam sansa copiilor sa faca schimb de carte. Asadar, sambata, 12 Octombrie, ora 12:30, va invitam la cel mai vesel Troc de carti! Regulile sunt simple, veniti de acasa cu cel putin o carte, maximum trei carti pentru copii, in stare buna si fara defecte, le predati organizatorilor si primiti in schimb bilete de intrare in Troc. Pe baza lor puteti alege apoi alte carti la schimb, dintre cele prezente.
Cu copiii la povesti, cartile isi pastreaza mereu valoarea si aprecierea!

Printesa Urbana intalneste micii cititori

Printre surprizele targului se numara si prezenta Printesei Urbane, sambata, 12 octombrie, de la ora 17:00. Ioana Chicet-Macoveiciuc vine sa le citeasca celor mici o carte super haioasa si va ramane apoi la discutii cu cei mari pe tema jocului si a distractiei in familie!

Programul targului

Programul targului va fi dupa cum urmeaza: vineri, 11.10.2019 intre orele 15:00-20:00 sambata, 12.10.2019 intre orele 10:00-20:00, iar duminica, 13.10.2019 intre orele 10:00-12:00. Participarea este gratuita, iar pentru mai multe informatii si programul complet de eveniment, va invitam sa accesati pagina Clubului de carte „Cu copiii la povesti”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s