Alaptarea

Daca mai exista inca mame care se intreaba daca sa-si alapteze sau nu bebelusul, raspunsul este un mare da. Mie inca mi se pare incredibil cat de multe avantaje are alaptarea atat pentru copil, cat si pentru mama. In primul rand, laptele matern nu costa nimic si are tot ce-i trebuie micutului pentru a creste, cel putin in primele sase luni de viata.

In plus, este foarte usor sa il pui pe copil la masa, oriunde v-ati afla, iar legatura afectiva care se creeaza intre mama si bebe prin alaptare este nepretuita. Stii probabil toate lucrurile astea. Atunci sa-ti spun cum a fost pentru mine. Eu hotarasem, inainte chiar de a naste, ca voi alapta exclusiv, pentru cat timp va dori copilul.

Avand planul asta in minte, socul si vinovatia au fost de doua ori mai mari atunci cand am fost nevoita sa apelez la lapte formula inca din prima zi de viata a copilului. Motive au fost mai multe, dar cel care a ramas pentru urmatoarele luni a fost ca nu aveam lapte suficient. Putin sau nu, m-am incapatanat sa imi alaptez fetita si am reusit timp de aproape 6 luni, apeland insa de fiecare data cu inima stransa la lapte praf.

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s