Alaptarea dupa ce mama s-a intors la serviciu

Alaptarea dupa ce mama s-a intors la serviciu

Sunt foarte multe mame care se intorc la serviciu inainte de a se termina tot concediul de maternitate. Cum este posibila alaptarea cand mama este la birou? Afla solutii acum, la Parinti de Pici.

Doar pentru ca iesi din concediul de maternitate mai devreme nu inseamna ca trebuie sa te simti vinovata pentru ca iti lasi puiul acasa. Sigur, atat cel mic cat si propriul organism vor fi initial bulversati de schimbarea de program, dar se vor obisnui rapid. Lactatia se va adapta repede noului program, asa ca vei avea lapte in continuare, chiar daca vei face alaptarea ceva mai rar.

Apoi, exista tot felul de strategii prin care iti poti ajuta copilul sa se bucure de laptele tau, chiar si atunci cand nu esti langa el. Poti, de exemplu, sa-i lasi rezerve de lapte in frigider, folosind o pompa de muls. Si mai bine este daca ai un serviciu care sa iti permita sa faci pauze pentru alaptarea puiului tau.

„Eu am aflat de curand ca exista chiar o lege pentru mamele care alapteaza, care le da dreptul la 2 pauze de alaptat, de cate o ora fiecare, in timpul programului”, mentioneaza Georgiana, mama de pici. Afla de la ea si mai multe sfaturi despre cum sa continui alaptarea dupa ce te intorci la serviciu, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s