Adriana Mitu: „Dupa o astfel de experienta ramai marcat toata viata”

La conferinta „Scoli fara bullying” in sectorul 3, Adriana Mitu, Trainer de dezvoltare emotionala a copiilor a povestit experienta ei din copilarie. In urma cu multi ani, Adriana a fost victima bullying-ului, fara sa cunoasca ce reprezinta acest fenomen. „Odata ce traiesti o astfel de experienta ramai marcat toata viata, fiind victima ca adult sau transformandu-te in agresor la randul tau.

Modul in care, dupa zeci de ani de comunism, am ajuns sa facem din ceea ce poarta denumirea de bullying o normalitate a vietii de copil sau chiar de adult, pare de necrezut. Unii oameni au ajuns chiar sa creada ca aceste tachinari si agresiuni grave sunt un semn de afectiune si il accepta fara reactie, suferind toata viata”, explica Adriana Mitu.

De asemenea, psihologul Adriana Mitu spune ca este important sa promovam o cultura a respectului. Acest respect este fata de noi si fata de cei din jurul nostru si sta la baza unei vieti armonioase in familie si in societate. Si mai ales este cadru pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor nostri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s