ADHD ar putea fi boala genetica

Cercetatorii de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie sustin ca au identificat, pentru prima oara, modificari de natura genetica la copiii diagnosticati cu sindromul ADHD (tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie).

Oamenii de stiinta au analizat date genetice de la peste 1.400 de copii si au constatat ca cei cu ADHD au un risc mai mare sa aiba anumite secvente de ADN lipsa sau duplicate, scrie presa britanica, citata de Evz.ro.

Anita Thapar, profesor de psihiatrie la Universitatea Cardiff, care a condus studiul, spune ca noile descoperiri ar trebui sa elimine miturile potrivit carora ADHD este cauzat de comportamentul parintilor sau de dietele prea bogate in zahar.

„Putem spune ca ADHD este cu siguranta o boala genetica si ca la micutii care au aceasta afectiune creierul se dezvolta diferit de restul copiilor”, a explicat profesorul de psihiatrie.

ADHD – sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie – afecteaza intre 3 si 5 la suta dintre copiii de varsta scolara. Copiii cu ADHD sunt hiperactivi, impulsivi, usor de distras si adesea au probleme de adaptare la scoala. Boala nu se vindeca, insa simptomele pot fi tinute sub control cu ajutorul terapiei comportamentele si a medicamentelor.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s