Adaptarea la programul de scoala, dupa vacanta

Adaptarea la programul de scoala, dupa vacanta

Odata cu noul an scolar, unul dintre cele mai grele lucruri de facut este… sa ne trezim mai devreme. Cel putin pentru copii, adaptarea la programul de scoala poate fi destul de dificil, dar nu imposibil. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa iti ajuti piciul sa se trezeasca fara probleme.

Probabil ca sunt multi parintii care, in vacanta de vara, au mai relaxat regulile cu ora de culcare si nu si-au grabit copiii sa se trezeasca prea devreme.

Acum, insa, ne aflam la doi pasi de un an scolar si este nevoie sa ne reobisnuim micutii sa respecte o ora de trezire si un program de somn, care sa insumeze intre 10 si 12 ore.

Cum ajungem la aceasta performanta? Cum ii obisnuim pe cei mici cu programul de scoala? Ne spune acum Mona Ciurezu, psiholog si specialist in somn, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cum ne obisnuim copiii cu programul de scoala

Cea mai simpla varianta este sa incepem din weekend sa ne trezim ca si cand am merge la scoala. „Tot timpul, reglarea incepe de dimineata”, explica Mona Ciurezu. Cu alte cuvinte, ne trezim mai devreme, ca sa ne culcam mai devreme.

Cand iti trezesti copilul, ai grija ca cel mic sa fie in somnul superficial, nu in somnul profund. Cum iti dai seama? Ridica-i o manuta. Daca mana pica, fara nicio reactie din partea copilului, inseamna ca mai ai putin de asteptat, intrucat puiul tau se afla in somnul profund. In schimb, daca cel mic reactioneaza (se intoarce, isi retrage mana din a ta), atunci poti sa sari pe el cu pupici, pentru ca se afla in somnul superficial.

Totodata, tine minte ca, pentru adaptarea la programul de scoala, este nevoie sa ne si culcam mai tarziu. Iar aici nu ne referim doar la ora de culcare a copiilor, ci la toata familia, intrucat cei mici vor urma mereu exemplul parintilor.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Un comentariu la „Adaptarea la programul de scoala, dupa vacanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s