Adaptarea la gradinita: Sfaturi pentru parinti

Adaptarea la gradinita: Sfaturi pentru parinti

Daca prichindelul tau este pregatit de intrarea in colectivitate, mai ramane un pas: adaptarea la gradinita. Cum il obisnuiesti pe cel mic cu gandul ca nu vei mai fi mereu langa el? Cum ii vorbesti despre noul loc in care va merge? Afla raspunsurile acum, la Parinti de Pici.

Chiar si cu pregatiri intense, este important sa mentionam ca adaptarea la gradinita se va face in timp, nu peste noapte. Este foarte posibil sa treci prin zile intregi de plansete, asa cum se poate ca piciul tau sa adore gradinita din start.

Dar, chiar daca se va obisnui mai greu, este bine sa il pregatesti pe cel mic din timp, sa ii explici ce se va intampla si sa ii acorzi timpul sa proceseze toate emotiile prin care trece. Sa ne amintim totusi ca intrarea in colectivitate presupune un mediu nou, oameni noi, un alt program etc.

Un lucru pe care ai putea sa il faci pentru adaptarea la gradinita, este bine sa iti obisnuiesti puiul cu despartirea zilnica de tine. Desprinde-te usor de el lasandu-l, treptat, timp de cateva ore, in grija unei bone, a unor rude sau prieteni, dar ia-ti ramas bun de fiecare data cand pleci: ia-l in brate, pupa-l, spune-i la revedere si asigura-l ca te intorci.

Afla mai multe sfaturi acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s