Activitate de iarna: om de zapada privit de sus

Iarna aceasta ne-a dat – cel putin pana acum – foarte putine ocazii sa ne jucam in zapada, sa ne plimbam cu sania, sa ne batem cu bulgari si sa ridicam oameni de zapada.

Am reusit, cu toate acestea, sa ne bucuram si „altfel” de iarna, jucandu-ne cu zapada artificiala in casa, facand experimente cu fulgi de zapada efervescenti si ridicand oameni de zapada din dischete demachiante.

Inainte sa ne saturam de iarna (cu sau fara zapada) si sa ne apucam de activitati de primavara iti aratam cum poti face un om de zapada original, privit de sus. Activitatea este foarte simpla, rezultatul este amuzant, iar timpul petrecut langa piticul tau este nepretuit.

Materiale necesare:

  • coli de hartie
  • foarfeca
  • lipici
  • creioane colorate/ carioci/ acuarele
  • optional: 3 cani sau pahare de dimensiuni diferite
  • optional: o bucata de carton

Pentru inceput, deseneaza pe o coala de hartie 3 cercuri de dimensiuni diferite, apoi decupeaza-le.

Invita-l pe cel mic sa deseneze sau sa picteze un peisaj de iarna pe o coala de hartie.

Urmeaza apoi sa lipiti cercurile de hartie ca sa formati omul de zapada. Nu te grabi sa le lipesti inainte de a-i vorbi copilului tau despre cum se vad obiectele din unghiuri diferite. Imaginati-va apoi cum s-ar vedea un om de zapada privit de sus.

Lipiti apoi cercurile decupate unul peste altul, ca in imaginea de mai jos, si lasa-l pe copil sa-i deseneze omului de zapada ochii, nasul, mainile si nasturii (sau sa-i decupeze din hartie colorata si sa-i lipeasca).

Daca vrei ca omul de zapada sa para mai inalt poti lipi intre cercurile de hartie cate o bucatica de carton sau de hartie impaturita acordeon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s