Accident in trafic? Cum obtii gratuit o masina provizorie

Accidentele in trafic nu sunt un subiect usor de abordat, pentru ca nimeni nu vrea sa treaca printr-o astfel de experienta. Totusi, mai devreme sau mai tarziu, s-ar putea sa te confrunti cu o bara sparta, o usa zgariata, o oglinda rupta sau alte probleme. Ca parinte, ai nevoie de o rezolvare rapida si sigura asa ca este important sa stii ca poti beneficia de o masina provizorie, complet gratuit, apeland la AMS Rent a Car. Iata mai multe detalii!

Nu multi soferi stiu asta, dar, daca ai fost lovit in trafic, cat timp masina ta este la reparat, poti folosi o masina de inchiriat, iar cheltuielile sunt suportate de polita RCA a vinovatului. Astfel, te poti asigura ca nu va trebui sa dai peste cap programul tau sau al familiei tale. AMS Rent a Car stie cat de importanta este mobilitatea pentru parintii din ziua de astazi si se asigura ca atat cei mari, cat si cei mici, ajung la timp si in special in siguranta, la job, scoala sau gradinita, indiferent de situatie.

Aceasta masura este in vigoare inca din 2016, dar putini oameni au apelat la ea, pentru ca nu a fost promovata suficient. AMS Rent a Car isi propune sa ii ajute pe soferii parinti sa isi cunoasca drepturile mai bine, pentru a se bucura de confortul unei masini chiar si cand propriile autoturisme sunt la reparat.

Iata cum obtii gratuit o masina de inlocuire, daca ai fost lovit in trafic

In primul rand, orice sofer este obligat sa aiba asigurarea de raspundere civila auto (RCA). Daca ai fost lovit in trafic, polita de asigurare a vinovatului trebuie sa iti acorde despagubiri sub forma inlocuirii masinii avariate. Firma de asigurare este obligata, prin Legea nr. 132/2017 care stipuleaza ca asiguratorul RCA trebuie sa repare prejudiciile „reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului, pe baza optiunii persoanei prejudiciate”.

Tu, in calitate de sofer pagubit poti beneficia de o masina de inlocuire in 3 pasi, astfel:

1. Deschide dosarul de dauna la asigurator. In urma deschiderii dosarului de dauna vei primi o nota de constatare;

2. Progameaza interventia in service. Cu nota de conatatare mergi la unitatea service ce va efectua reparatia masinii, stabileste impreuna cu service-ul data inceperii repratiei si solicita devizul de repatarii;

3. Trimite firmei de inchirieri auto documentele necesare: copie dupa nota de constatare, talon auto si devizul de la service pentru a a calcula numarul de zile de inchiriere de care beneficiezi GRATIS.

Poti folosi masina inchiriata pe perioada in care autoturismul avariat nu mai poate fi folosit, de la momentul efectuarii constatarii avariilor sau introducerii vehiculului in reparatie in limita numarului de zile calculat conform deviz reparatie.

De retinut:

⦁ nu trebuie sa achiti nimic daca firma de inchirieri este autorizata si colaboreaza cu asiguratorul in sistemul „decontare directa”;

⦁ stabileste cu firma de inchirieri ce se intampla in cazul in care asiguratorul nu accepta plata totala sau partiala a inchirierii;

⦁ verifica cu firma de inchirieri daca exista vreo garantie, fransiza sau cost suplimentar in cazul in care autovehiculul inchiriat este avariat;

⦁ stabileste cu firma de inchirieri care sunt conditiile si costurile suplimentare in cazul in care doresti sa prelungesti perioada de inchiriere.

Daca firma de asigurare are orice intarziere nejustificata, poti solicita plata despagubirii pentru lipsa de folosinta a masinii, din momentul depasirii termenului de constatare si pana la data efectuarii acesteia.

Desi ne dorim sa nu fii nevoit sa apelezi vreodata la acest serviciu, este bine sa stii ca AMS Rent a Car este doar la un click distanta atunci cand tu si famila ta aveti nevoie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s