A treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, pe 23 septembrie

Asociația Green Revolution organizează cea de-a treia ediție a „Târgului de Jucării 2nd Life” sâmbătă, 23 septembrie 2023, la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I.

Evenimentul combină educația ecologică, financiară și socială, cu scopul de a oferi jucăriilor nefolosite o nouă viață și de a inspira copiii să abordeze principiile celor 3 R: reuse, repair, recycle.

În contextul în care industria jucăriilor a devenit o forță de peste 90 de miliarde de dolari, este esențial să reflectăm asupra impactului acestei industrii asupra mediului și să acționăm. De la începutul anului, peste 57 de miliarde de dolari au fost cheltuiți pe jucării noi, iar producția de jucării a fost adesea asociată cu exploatarea copiilor și sclavia modernă, în special în China, unde sunt fabricate peste 70% din jucăriile din lume.

Industria jucăriilor folosește incredibil de mult plastic, consumând aproximativ 40 de tone pentru fiecare milion de dolari încasat, transformând-o în una dintre cele mai mari surse de poluare cu plastic. Mai mult de 90% dintre jucăriile disponibile pe piață sunt din plastic și, adesea, conțin metale grele precum plumb și cadmiu, precum și alte substanțe chimice nocive, cum ar fi dioxinele, potrivit informațiilor furnizate de theworldcounts.org.

Raluca Fișer, Președinte în cadrul Asociației Green Revolution, a declarat: „Târgul de Jucării 2nd Life este un pas important spre conștientizarea impactului industriei de jucării asupra planetei și asupra sănătății copiilor. Suntem determinați să promovăm alternative durabile și să încurajăm comunitatea să ia măsuri pentru a proteja mediul înconjurător și a educa tânăra generație să gestioneze responsabil resursele, indiferent de natura lor”.

„Târgul de Jucării 2nd Life” își propune să atragă atenția asupra risipei de resurse în industria jucăriilor, contribuind în același timp la educația financiară și dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea socială și comunitară. În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să își valorifice jucăriile și vor putea dona o parte din suma strânsă pentru un scop caritabil, ales de ei. De asemenea, evenimentul va oferi numeroase ateliere interactive, un program artistic atractiv și multă joacă, toate desfășurându-se în cadrul relaxat al Roabei de Cultură.

Copiii și părinții participanți la eveniment vor putea descoperi ce înseamnă stil de viață sustenabil, în cadrul atelierelor de consum responsabil susținute de BCR prin Școala de Bani. Temele tratate vor acoperi utilizarea eficientă a resurselor, promovarea turismului sustenabil, adoptarea unui mod de transport prietenos cu mediul înconjurător și alte subiecte care țin de un stil de viață cât mai aproape de natură.

Unul dintre punctele forte ale evenimentului Târgul de Jucării „2nd Life” este programul artistic variat care încântă atât copiii, cât și adulții, precum și atelierele creative și interactive, ce promovează cele 3 principii de bază ale sustenabilității (Repară-Refolosește-Reciclează), oferind copiilor o experiență practică în ceea ce privește implicarea într-o economie circulară a viitorului.

Programul include:

• Concerte live susținute de Voltaj Music Academy, cunoscuta școală de muzică condusă de Călin Goia, iubitul solist al trupei Voltaj; 4 trupe din cadrul Voltaj Academy – Trupele „Badgrooves”, „Rock Around The Corner”, „Contratimp” & ”The Randoms”, vor pune în scenă cover-uri reorchestrate și pline de energie, genurile muzicale propuse fiind pop-funk, pop-rock, rock, R&B;

• Freestyle Puppet Show – o serie de scenete amuzante de teatru de păpuși, puse in scenă de Teatrul de Animație Țăndărică;

• Momente de dans sincron și solo-uri impresionante ale uneia dintre cele mai populare școli de dans din România Cobo Dance Center, conduse de Cocuța și Bogdan Boantă, cunoscuți publicului pentru semnarea coregrafiilor unora dintre cele mai importante emisiuni de divertisment din România (Dansez pentru tine, Românii au Talent, Vocea României); vor participa dansatori premiați la nivel internațional cu medalii de aur, în cadrul unor competiții de profil precum Dance World Cup (Croația), Dance Star (Spania);

• Sesiuni de coaching și dezvoltare personală pentru părinți și copii, conduse de Alexandra Băieții, autoare a trei cărți motivaționale din seria „Impactul” și trainer MBA Kids Academy. Aceasta, alături de tatăl său, Florin Băieții, își propune să promoveze importanța echipei părinte-copil în diverse etape ale dezvoltării, precum și importanța principiilor transmise către cei mici, precum curajul, disciplina, motivația, dar și valorile solidarității, sustenabilității și responsabilității față de mediu. O sesiune interactivă de Q&A pentru părinți și copii – „Cum ne despărțim de jucării?” va încheia acest moment;

• Ateliere recycle arts & crafts, reparații jucării și biciclete, jocuri interactive, ateliere pictură, ateliere de robotică și artele spectacolului, precum și alte activități distractive și educative.

Târgul de Jucării 2nd Life va avea loc în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona „Pescăruș” a Parcului Regele Mihai.

Mai multe detalii se găsesc pe Facebook Roaba de Cultură, precum și în pagina evenimentului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s