Povesti prea bune cu: „a fost odata” – Concurs incheiat

castigatorii sunt:

Nume castigator 1 :  Dimitrie /     Premiul castigat : joc de strategie Tricky Ways –Cuboro

Nume castigator 2 :    David         /     Premiul castigat : joc de strategie Tricky Ways –Cuboro

Nume castigator 3 :     Iulia        /     Premiul castigat : board game distractiv 4 in 1  Tap It

Nume castigator 4 :       Paraschiva      /     Premiul castigat : board game distractiv 4 in 1  Tap It

*Nota: castigatorii vor fi contactati in perioada 23 Iunie – 3 Iulie , pentru a valida si confirma datele de participare.

Concurs:

Toate povestile au gust de a fost o data!
Dar care este gustul povestilor de odinioara spuse de bunici nepotilor, chiar in familia ta?
Itsy si Bitsy, alaturi de Covalact, sunt tare curiosi in aceasta perioada sa descopere gustul povestilor prea bune, cu ,,a fost odata”. Fie ca este vorba de printese cu zane, cu regi si regine, cu sarea-n bucate sau cu placinte aburinde proaspat scoase din cuptor, povestile bunicilor au un farmec aparte, cu gust de copilarie, din care ne putem inspira sa crestem frumos!

Dar ce facem acum, cand unii bunici sunt la distanta si nu mai pot spune atat de des povesti cu ,,a  fost odata” nepotilor seara la culcare?
Inversam rolurile povestitorilor si dam start concurs pana la o noua reintalnire!

Hai sa spunem impreuna Povesti prea bune cu ,,a  fost odata” si poti fi unul dintre castigatorii premiilor puse in joc de Covalact!

Trimite-ne pe Whatsapp Itsy Bitsy la 0725 300 700 un scurt video in care cel mic spune povestea bunicilor cu ,,a  fost odata ” sau trimite-ne o poza cu bunicii si nepotul, insotita de povestea scrisa ca text. Nu uita sa ne scrii si datele tale de contact, impreuna cu cele ale bunicului/bunicii.

Alege oricare dintre cele doua variante, incepe cu ,,a fost odata”, intra in concurs si povestea spusa de cel mic poate ajunge la urechile bunicului prin intermediul tehnologiei si cu ajutorullui Itsy si Bitsy!
Concursul s-a incheiat
Perioada de inscrieri s-a incheiat, castigatorii sunt:

Nume castigator 1 :  Dimitrie /     Premiul castigat : joc de strategie Tricky Ways –Cuboro

Nume castigator 2 :    David         /     Premiul castigat : joc de strategie Tricky Ways –Cuboro

Nume castigator 3 :     Iulia        /     Premiul castigat : board game distractiv 4 in 1  Tap It

Nume castigator 4 :       Paraschiva      /     Premiul castigat : board game distractiv 4 in 1  Tap It

 

 

 

 

Povestea lui Seba pentru bunicii sai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povestea Sofiei, pentru bunica Ada

Întrucât bunica, Ada, este plecată la muncă în străinătate, poveștile i le spune fetiței mele, prin intermediul whatsapp-ului

Poveștile încep la masa de prânz, o sunăm pe Ada și fetița ii spune :Bună, Ada, te rog spune-mi o poveste inventată. Una dintre ele pe care o cere foarte des sa ii fie povestită este Oala fermecată

Oala fermecată, povestită  de Miriam pentru bunica Ada

A fost odată ca niciodată o gospodina, aceasta avea o oală, dar nu una oarecare, ci una fermecată. Și începea, gospodina, din timp aș pregăti cele necesare pentru o ciorbă gustoasă. Avea nevoie de apă, carne, ceapă, morcov, păstarnac,pătrunjel, țelină, ardei galben, ardei roșu, usturoi, oua, sare, piper și smântână prea bună, prea ca la țară

Puse gospodina noastră oala pe foc, adaugă apa și minune, apa prinse a vorbi:-Bună ziua doamna Oală , ce mâncare bună facem astăzi?

-Bună ziua, bunica Apă, astăzi, gospodina poftește la o ciorbiță rădăuțiană, cum numai noi știm sa facem!

-Super! Sa trecem la treabă

Apoi gospodina puse bucăți de carne de pui, care odată ajunse în oală, au prins viața și au început a vorbi:

-Bună ziua, doamna Oala, bună ziua buni Apă

Oala și apa ii răspunse la salut.

După ce s-au  salutat, carnea, începu a dănțui în sus și jos, în stânga și dreapta, până  ce fu pe jumătate fiartă, și gospodina crezu ca e momentul sa adauge ceapa tăiată cubulețe. Odată ajunse în oală și domnisoarele cepe  prinsera  viață și după ce salutară, începu o horă ca la noi la români. Așadar, intrară în horă și celelalte legume. În horă erau prinse de mână următorii dansatori:carnea ținea de mână pe ceapă, ceapa pe morcov, morcovul pe pastarnac, pastarnacul pe țelină, țelina pe pătrunjel, pătrunjelul pe ardeiul galben, ardeiul galben pe cel roșu. Și jucară hora multă vreme, pâna ce obosiră și gospodina, știu sa adauge 2 oua, bătute bine cu smântână și 2 căței de usturoi. După ce le puse în oală , împreună cu sare, piper și acestea prinseră viață. Astfel, hora, continuă sub o mare  aurie, preț de câteva minute. Gospodina opri focul, mai puse niște pătrunjel verde tocat mărunt, pentru culoare și gust. Și mâncarea a fost servită celui ce o ascultă. Pofta bună! Și am încălecat pe o șa și ți-am spus povestea așa.

Bunica se numește Sirbu Maria, dar fetita ii spune Ada

 

 

Povestea lui Lili cu „a fost odata”, pentru bunicii ei

 

 

Povestea lui Casian cu „a fost odata”, pentru bunica Viorica

 

 

 

Povestea lui David cu „a fost odata”, pentru bunicuta lui.

 

 

 

 

 

Povestea lui Rebecai cu „a fost odata”, pentru bunicuta ei

„A fost odată ca niciodată ca de nu ar fi nu s-ar povesti, bucuria începe cu zâmbetul unui copil gingaș pe care il indragesti si il iubești toată viața povesti le spui mereu si îi dezmierzi sa uite de ce este rău când vor crește cu drag își vor aminti de dragostea bunicilor”

Povestea lui Matei cu „a fost odata”, pentru bunica Maria

„Am crescut pana târziu cu Patrocle si Lizuca , cu detaliile bunicii Maria despre”dumbrava ei minunată”, povesti amestecate cu taramuri fermecate, imparatii departate si pitici care ii curatau de praf condurii Cenusaresei. De la bunica Maria mi se trage, vorba lunga. Niciodata nu ispravea povestea ”

 

 

Povestea lui  Dimitrie cu „a fost odata”, pentru bunica lui

 

„Dimitrie alături de bunica. Din păcate ea nu ii mai poate spune povesti, deoarece este ea însăși o poveste frumoasa… Dar ne-a lăsat moștenire, discuri de vinil, de la electrocord, iar povestea spusa ce ne-a rămas în suflet de la bunica este cea cu doi copii cu parul de aur. A fost odată ca niciodată trei surori ce culegea cânepă pe un câmp, pe acolo trecu împăratul ce își cauta soție, și cele trei fete vorbeau între ele, iar cea mica a zis ca dacă o va lua pe ea împăratul ii va dărui doi copii cu parul de aur și frumoși cum nu s-au mai văzut. Ajungând aceste vorbe la împărat, a luat cele trei surori la palat și când venii sorocul sa nască cea mica, o vrăjitoare a luat copii și ia îngropat în gradina, iar împăratului ia arătat 2 căței, din locul unde au fost puși copii au crescut 2 peri cu pere de aur, pe care vrăjitoarea a poruncit sa fie tăiați și din lemnilul lor sa fie făcute 2 paturi, dar doua pere căzută în gradina iar din ele apărută doi miei cuminți cu lână de aur, ce zburau prin gradina palatului, vrăjitoarea a poruncit ca aceștia sa fie tăiați și aruncați în rău, din inimile lor au ieșit doi copii cu parul de aur, care se întâlnirea cu zână apei ce ii sfătui sa se ducă la palat sa ii povestească împăratului toate cele întâmplate. Auzind cele spuse de copii cu par de aur, împăratul, goni de la palat vrăjitoarea și trăii fericit pana la adânci bătrâneți alături de copii și împărăteasa”

 

 

 

Mamaia citește povestea nepoților! David si Stefan

 

„A fost odata, o capra cu 3 iezi, capra a plecat la piata, si le a spus iezilor sa nu de a drumul la usa. Intre timp lupul a venit la usa. Iedul cel mare i a deschis, iedul mijlociu s a ascuns sub o albie, iar cel mic in soba. Lupul i a mancat pe cei 2 iezi. Cand a venit capra, iedul cel mic a povestit tot, iar capra i a facut o masa si l a pus pe un scaun de ceara. Sub scaun a sapat o groapa, lupul a mancat mult pana a cauzut cu scaunul in groapa.

Si uite asa am scapat de lup. Si am incalecat pe o șa si v-am spus povestea asa.”

 

 

Povestea Emei cu „a fost odata”, pentru bunici.

 

 

 

 

Ghiciti Povestea Elisiei de 6 ani:   Bunica a tras….si nu o putea scoate. A chemat nepotelul. Nepotelul a chemat nepotica si tot nu au reusit. Apoi nepotica a chemat catelel. Catelul a chemat pisica. Iar pisica soricelelul. Au tras cat au tras si a iesit….ridichea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ionela, amintiri cu buncii de la tara , fotografia are 11 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micuta Ashley si bunica Paraschiva

 

Micuta Ashley si bunica Paraschiva:

Povestea vacutei Carolina

A fost odata ca niciodata o vitelusa , nascuta pe o gramada de fan placut mirositor. Intr-o noapte instelata, mama vacuta o aduse pe lume.

Micuta vitica era tare dragalasa si jucausa.In fiecare dimineata alerga voioasa pe pajiste, sa cunoasca si sa miroasa fiecare floricica.Intr-o zi cand soarele ii gadila boticul roz cu razele lui jucause, se trezi mai vesela ca niciodata, dornica sa cunoasca lucruri noi.Se avanta curajoasa pe o poteca din paduricea ce se invecina cu pajistea pe care pasteau toate suratele ei.Cu boticul in vant, adulmeca padurea  si adierea vantului ii aduse miresme noi.

Cu precautie inainta si dintr-un tufis ii sari in fata un iepuras. Cu urechile sale dragalase se apleca si ii dadu binete: “Buna dimineata, Carolina! Eu sunt  iepurica Rozalina! Priveste ce rochitanoua mi-am cumparat!”Vacuta noastra o placu pe data pe Rozalina si ii ceru sa o insoteasca prin padure.Plina de curiozitate si incantare descoperi pentru prima data ciupercutele, iar intr-un luminis il cunoscu pe Bondarel care era indragostit nebuneste de o floare. Un fluture minunat colorat i se aseza pe codita, aratandu-i aripile sale superbe.Dar padurea e plina de primejdii! De dupa trunchiul uni copac , niste ochi priveau la cei patru !

Vaaaaaiiii!!! Prietenii nostrii erau in primejdie, iar ei nici macar nu banuiau prezenta lui Blana Cenusie, care ,pesemne, era hamesit si obosit!

Vacuta zburda prin luminis, mirosind fiecare floare si rasfatandu-se in razele aurii ale soarelui.Blana Canusie, incordandu-se, dintr-o saritura se afla langa biata Carolina, care cand il vazu ingheta de spaima si ramase cu privirea agatata de botul fiarei.

Mugi indelung cu disperare! Singura ei scapare erau coarnele mamicii ei. Iepurasul Rozalina se pituli la pamant intr-un tufis, nestiind daca sa o rupa la fuga sau nu, fara noua sa prietena.

Iar bondarului nu-i pasa nicicum! El inca strangea in brate, draga lui floare violacee!Clipele pareau ani, iar tremurul picioarelor vitelusei noastre parca cu tremura intreaga poienita!Lacrimile ii inundara ochii albastrii ca seninul cerului!Era atat de mica si atat de neajutorata!Inchise ochii si astepta inspaimantata coltii cei ascutiti sa-i strapunga carnea frageda.Dar, deodata, un hohot de ras se rostogoli peste poienita! Toate vacile venisera la mugetul micutei, si priveau acum pe Blana Cenusie care se bucura de sucul dulce al florilor si al ierbii.

Doua urechi ascutite, o blana de lup, dar dedesubt , o mandrete de oita pusa pe sotii!Si de data aceasta facuse o victima: pe biata Carolina care crezuse ca e un lup adevarat.

MORALA: Nu te increde in tot ce vezi. Iluziile nu sunt decat forme; continutul lor nu e nicicand adevarat. Ca sa vezi Adevarul, doar asculta-ti inima!Iar, Carolina, vacuta noastra, de la aceasta isprava, ncicand nu s-a mai aventurat singura in padure, ci a ramas ascultatoare langa mama ei.

 

 

Povestea lui Vlad cu „a fost odata” pentru bunu`

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi toata povestea scrisa de Vlad aici:   2020.05.24 Poveste David

 

 

Povestea lui Mihnea cu „a fost odata” pentru bunici

A fost odata un copilas pe nume Mihnea. El avea doi bunici care il iubeau foarte mult. Insa intr-o zi, bunica a trebuit sa plece sa aiba grija si de nepotica ei, Gabriela, care locuia la Roma. Mihnea era trist, insa vorbea zi de zi cu bunica la telefon, si il vizita pe bunic cel putin o data pe saptamana. Acum el o asteapta nerabdator pe bunica sa vina acasa si sa ii aduca multe cadouri 🙂

 

 

Mesajul lui David, pentru bunicul lui.

Bunicul meu ce ma iubeste mereu si imi spune povesti seara sa adorm A fost odată ca niciodată un baiat si o fata….fata si baiatul erau frați dar mai mereu certați nimic nu le placea …..asa începea povestea spusa aseară de bunicu lui David

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poveste cu Iulia si bunica sa:

Bunica mea cu stranepotul ei…când eram mica ea îmi povestea frumos despre o prințesă și prințul ei…și acum îmi amintesc cate vise îmi făceam…sa întâlnesc prințul din poveste….va las câteva rânduri… mulțumesc frumos …Iulia

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Pe un tărâm îndepărtat trăia  un  prinţ şi o prinţesă. Se spunea că dragostea lor era cea mai frumoasă şi cea mai sinceră, dar nimeni nu credeau că poate exista o astfel de iubire. Totul începuse într-o zi frumoasă de octombrie, când razele soarelui îţi mîngâiau faţa, iar nopţile erau luminate de lună şi de stele. Părea o zi agitată pentru că  seara avea să se întâmple cel mai deosebit lucru, ce avea să le schimbe viaţa pentru totdeauna.

Prinţesa se trezise dis-de-dimineaţă, chipul ei era înzestrat de un zâmbet ce nu-l mai avuse niciodată. Toată ziua încerca să-şi ocupe timpul care trecea foarte greu. Era atât de nerăbdătoare şi atât de entuziasmată precum un copil mic. De fapt, ei nici  nu-i dădea prin gând cum această întâlnire avea să-i schimbe întreaga existenţă.

 

 

Povestea lui Sergiu cu „a fost odata” pentru bunicuta lui Silvia

A fost o data ca niciodata o bunicuta Silvia care nu a putut veni la ziua nepotului ei. Dar ea a facu sărbătoare singurica acasa la ea. S-a imbracat / S-a machiat/Casa cu baloane a decorat. /Un tort frumos ea a preparat si pe internet am comunicat! Bunicuta mea esti veselia mea si niciodată eu nu te voi uita! Dan

 

 

Povestea lui Alex cu „a fost odata” pentru bunicii lui

 

 

Povestea lui Dan cu „a fost odata”, pentru bunicii lui 🙂

Pentru concursul ” a fost odată… ” , povestea noastră este:

„A fost odata ca niciodata un print pe care- l chema Bulgaras. Intr-o seara, Bulgaras se uita la cer si i-a spus: -Cerule, as vrea sa mananc un fulg, cu… branza, smantana si mamaliga…ce sa fac sa obtin mancarea asta?

-Fii bun, ii zise cerul.

-Cum se face sa fii bun? intrebă Bulgăraș

-Ajuți oamenii când îți cer ajutorul, și plantezi multi copaci,raspunse cerul.

-Bine, zice Bulgăraș.

Și așa făcu.

Peste două luni, Bulgăraș și a primit răsplata. Și de atunci a început istoria mămăligii cu brânză și smântână.”

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s