Reactiile elevilor la programele din audiovizual

Saptamana trecuta, experti ai CNA au vizitat 150 de scoli si licee din tara, pentru a-i informa pe copii despre drepturile lor in audiovizual.

 

Demersul a fost organizat in cadrul campaniei „Violenta in scoli iese de pe TV”. Cu ocazia saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” (din perioada 1-5 aprilie), 100 de experti ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) s-au intalnit cu peste 10.000 de elevi.

Scopul initiativei a fost de a le explica scolarilor si liceenilor ce drepturi au in programele de radio si de televiziune. De asemenea, elevii au aflat si despre efectele violentei din programele audiovizuale.

Copiii au vrut sa afle de ce desenele animate nu sunt incadrate pe grupe de varsta, cum se face monitorizarea posturilor din audiovizual, de ce nu exista o recomandare referitoare la consumul de media. Printre alte intrebari adresate expertilor, s-au numarat:

·         De ce lasati sa se difuzeze atatea stiri false?

·         De ce sunt promovate persoane fara talent in emisiunile TV?

·         De ce sunt filmate persoane cu camera ascunsa si sunt apoi difuzate la stiri?

·         De ce, in multe emisiuni, se folosesc cuvinte vulgare?

·         De ce sunt atat de multe stiri violente in programele TV?

Aceste intalniri reprezinta doar prima etapa din campanie. Astfel, in luna mai, se va face o evaluare la nivelul sistemului de educatie romanesc si a audiovizualului si se va lansa proiectul „Fugi de la TV, participa la Crosul CNA”.

Campania se va incheia de Ziua Copilului (pe 1 iunie), cu un spot antiviolenta realizat dupa ideile copiilor care au luat parte la intalnirile CNA.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s