Teach for Romania a încheiat jurizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024 și anunță care sunt cei 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere. Pe 15 februarie, începând cu ora 17.00, la Timișoara – Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, va avea loc evenimentul în care vor fi anunțați câștigătorii.

Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor minunați care lucrează în învățământul din mediul rural. Prin această competiție, echipa Teach for Romania dorește să aducă un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România.

Ediția a 3-a a Galei Profesorului din Mediul Rural a venit cu două categorii noi de nominalizare dedicate cadrelor didactice din învățământul preșcolar și, respectiv, cadrelor didactice debutante. Pe lângă acestea, vor fi premiați profesori la categoriile: Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Educatori, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi și Implicare în comunitate.

Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanţe academice foarte scăzute, violenţa, resursele limitate – invocate adesea când vine vorba despre școlile din medii vulnerabile, profesorii din medii dezavantajate reușesc să găsească soluții și să creeze școală relevantă pentru elevii lor. Lucrul acesta a fost identificat în cele 518 nominalizări făcute de către părinți, elevi, foști elevi, cadre didactice, directori, parteneri, la Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția a treia.

În etapa de preselecții au fost implicați 80 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania care au jurizat cele 518 nominalizări, iar în ultima etapă de jurizare au făcut parte 38 de specialiști din: societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali și parteneri media. Toate candidaturile finaliste se află în etapa de documentare în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

Cei 22 de profesori finaliști provin din școli rurale din 15 județe: Iași, Ialomița, Hunedoara, Mureș, Olt, Vâlcea, Ilfov, Bacău, Bihor, Timiș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Călărași, Cluj și Mehedinți.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 15 februarie, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ce va avea loc la Timișoara – Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (Bd. Revoluției din 1989, nr. 17), începând cu ora 17.00.

Evenimentul va fi transmis live și pe pagina de facebook Teach for Romania.

Mai multe detalii despre categoriile de nominalizare și criteriile de evaluare se găsesc pe pagina evenimentului, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s