55% dintre parinti doresc revenirea la cursurile fata in fata

Peste jumatate dintre parintii elevilor romani doresc revenirea la cursurile fata in fata, arata un studiu realizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Unitatea de Cercetare in Educatie din Cadrul Centrului National de Politici si Evaluare in Educatie, impreuna cu MKOR Consulting.

Studiul „Back to School Post-Covid” s-a derulat in randul parintilor copiilor din invatamantul preuniversitar, pentru a afla care sunt asteptarile si temerile lor referitoare la modul de desfasurare a noului an scolar.

Potrivit studiului, aproape o treime (31%) dintre parinti opteaza pentru cursurile mixte, acasa si la scoala, in timp ce doar 14% dintre parinti opteaza pentru cursuri exclusiv la distanta.

Pentru revenirea la cursuri in aceasta toamna, majoritatea parintilor romani prefera scenariul cursurilor fata in fata, pe care il considera cel mai potrivit. Mai exact, 55% dintre parintii care au raspuns studiului prefera revenirea fizica a elevilor in clase din 14 septembrie. Cursurile fata in fata sunt preferate mai ales in cazul prescolarilor si elevilor de liceu.

Chiar daca se arata precauti in privinta acestei optiuni, parintii considera ca desfasurarea cursurilor fata in fata este relativ adecvata pentru copiii lor (4,6 puncte din 7) si, o considera cea mai adecvata, in comparatie cu varianta mixta sau cea la distanta.

Principala ingrijorare a parintilor se leaga de neatentia copiilor fata de regulile de distantare fizica si igiena (mai mult de 6 din 10 parinti), dar si de faptul ca unii parinti si-ar putea trimite copiii la scoala, chiar daca prezinta simptome.

Studiul complet poate fi accesat aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s