55% din dosarele pentru fertilizare in vitro depuse au fost aprobate de comisia Ministerului Sanatatii

Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer a aprobat 58 de dosare, reprezentand 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse in programul national.In cursul lunii iunie 2011, s-au inregistrat la Ministerul Sanatatii 106 de dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul din centrele incluse in program, potrivit unui comunicat al institutiei.

Din cele 48 de dosare respinse, 31 nu au intrunit criteriile de natura medicala, iar 17 dosare nu au intrunit criteriile de natura administrativa stabilite prin ordinul ministrului Sanatatii nr. 765/2011, adica lipsa din dosar a unor documente, printre care se numara declaratiile pe propria raspundere si adeverinta de asigurat.

In termen de 5 zile, hotararea comisiei va fi comunicata unitatilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea in Subprogramul FIV/ET, urmand ca acestea sa informeze, la randul lor, cuplurile solicitante.

Ministerul Sanatatii recomanda unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Sursa: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s