500 de artiști mari și mici urcă pe scena Itsy Bitsy SHOW la 1uniFEST 2022!

Pe lângă eroii preferați – Itsy, Bitsy, Super Zăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi –, pe scena Itsy Bitsy SHOW vor urca artiști mici și mari care ne vor umple de bucurie și poftă de cântat și dansat, ne vor uimi cu energia lor, dar și cu numere de magie.

Cine sunt artiștii mari și mici care urcă pe scena ITSY BITSY SHOW:

Al Mike Pepiniera este unul dintre cele mai importante proiecte ale compozitorului Mihai Alexandru. Fiind membru al juriilor din majoritatea festivalurilor de muzică pentru copii din țară, Mihai Alexandru selectează copii talentați și le compune cântece pe măsura talentului lor. În decursul anilor au trecut prin studioul lui Mihai mulți copii care ulterior au devenit mari vedete, cum ar fi Sore, Alina Sorescu sau Florin Ristei.

Pe scena Itsy Bitsy SHOW de la 1uniFEST 2022 avem ocazia să-i vedem și să-i ascultăm pe unii dintre cei mai talentați copii artiști pregătiți de Mihai Alexandru și echipa sa în cadrul proiectului Al Mike Pepiniera.

LUNAtech SOUND este un operator cultural dedicat juniorilor muzicali din zona de excelență vocală, o echipă de producție muzicală foarte activă – organizează concursuri muzicale, tabere, recitaluri și petreceri tematice, produce muzică, videoclipuri, emisiuni, audiobook-uri, spoturi și documentare. Pe scena 1uniFEST avem ocazia să descoperim o parte din proiectele muzicale produse de LUNAtech SOUND:

⭐Ana-Maria Mărgean (Câștigătoarea Românii au talent 2021);
⭐Ale§ia (Locul 1 – EXCENTRIP România 2022);
⭐Iarina Popescu (Reprezentanta României la Sanremo Jr 2022);
⭐Maria Clara Postelnicu (Locul 1 – Sunetul Lunii, Marele Trofeu FICCO 2020);
⭐ OCTAGROOVE Band – proiect muzical coordonat de Ioana Pînzariu, compus din 7 muzicieni cu premii și rezultate notabile pe piața muzicală. La 1uniFEST, OCTAGROOVE Band lansează în premieră la1uniFEST cântecul „Diferiți”.

Academia de dans Andra Gogan și-a deschis porțile acum 12 ani, pe vremea când Andra Gogan avea doar 12 ani. Ea a reusit să transmită pasiunea ei pentru dans tuturor copiilor care au venit în Academie, în centrele din București, Pitești, Brașov, Buzău și multe alte localități din țară. La 1uniFEST vor urca pe scenă unii dintre cei mai talentați copii din cadrul Andra Gogan’s Academy și ne vor demonstra că știu și să danseze, dar și să cânte foarte frumos.

Academia Campionilor Pro Mișcare ne va antrena pofta de dans cu un program plin de energie și ne va arăta cât de distractiv poate fi să faci mișcare. Având ca misiune să-i scoată pe copiii între 4 și 16 ani din fața ecranelor și să readucă mișcarea printre preferințele lor, sub sloganul ”Facem sport și ne distrăm”, echipa Academiei Campionilor Pro Mișcare Proiectele pe care le derulăm urmăresc să îi “împrietenească” pe copii cu sportul de echipă.

Copiii de la Academia de Talente Contrapunct vor urca pe scena Itsy Bitsy SHOW și ne vor surprinde cu talentele lor artistice. Condusă de Brenda Petre de mai bine de 18 ani, Academia de Talente Contrapunct le oferă copiilor un mediu liber, în care învață ce este performanța, făcând ceea ce le place lor: muzică, dans, actorie, foto, video, media.

Grupul Lilliput este și anul acesta alături de noi. Grupul, înființat în urmă cu 15 ani și condus de Maria Ene, a participat la numeroase evenimente si are lansate nu mai putin de 6 CD-uri propria. Grupul Lilliput cuprinde în prezent 25 copii cu vârste între 3 şi 16 ani, care vor interpreta, pe scena Itsy Bitsy SHOW, unele dintre cele mai îndrăgite melodii din repertoriul lor inedit.

Grupul Miniton și Trupa de dans Miniton ne vor încânta cu cele mai frumoase cântece ale copilăriei. Fondat în urmă cu aproape 20 de ani de Mirela Rizea Marinescu, grupul Miniton ne bucură de fiecare dată cu repertoriul său original, pentru care a fost recompensat cu numeroase premii.

Pe scena 1uniFEST 2022 va urca și corul de copii Sunetul Muzicii. Având-o ca dirijor pe Cristina Manoliu Săvulescu și cu cinci albume lansate, Sunetul Muzicii a participat la numeroase festivaluri și a fost desemnat, din 2006 până în prezent, Corul Festivalului Național de creație și interpretare Mamaia Copiilor.

STEYsha School of Irish Dance vor aduce pe scenă spiritul muzicii irlandeze și ne vor uimi cu dansuri irlandeze. STEYsha School of Irish Dance este singura şcoală de dans irlandez din întreaga țară, adresată tuturor celor de vor să învețe acest stil de dans, fie copii sau adulți. Școala, înfiinţată în 2011 de către Mara Cernat – unica profesoară româncă de dans irlandez -, antrenează dansatori recompensați cu premii internaționale și titluri importante la nivel European. 

Ana-Bianca Marinescu are 13 ani și și-a început cariera muzicală încă de la cinci ani, când a activat în grupul vocal Bim-Bam, dar și ca solist individual, câștigând numeroase premii și trofee la concursuri naționale. Are experiență ca actor de film și a interpretat roluri principale în trei din cele mai importante producții ale Operei Comice pentru copii, musicalurile “Sunetul Muzicii”, „Madagascar” și “School of rock”. Anul acesta, Ana a debutat și în calitate de compozitor și a scris prima ei piesă, Just Shine, pe care o va interpreta și pe scena 1uniFEST.

La 1uniFEST vin anul acesta și Toboșarii CONCORDIA. Mai exact, copiii înscriși la Centrul de Zi pentru Copii Casa Cristina din Ploiești vor urca pe scena Itsy Bitsy SHOW și vor bate la darabane pe ritmuri africane. Prin Centrele de Zi pentru Copii și Familii din Ploiești și din Odobești, Dâmbovița, Organizația Umanitară CONCORDIA oferă servicii de tip „școală după școală“, dar și alte servicii sociale necesare pentru copii care trăiesc în sărăcie. Aici, copiii primesc o masă caldă pe zi și intră în programe educaționale formale și nonformale facilitate de pedagogii noștri sociali.

  • Charlize Maalouf

Charlize are 12 ani și cântă de la 7 ani. Anul trecut ne-a uimit și încântat cu prestația ei în rolul lui Summer din musicalul School of Rock, de la Opera Comică apentru Copii. Tot în 2021, Charlize a participat în finala mondială de la Sanremo Junior, dar și la campionatul mondial de arte din USA, unde a câștigat medalia de argint. La 1uniFEST, avem ocazia să o ascultăm pe Charlize Maalouf interpretând o serie de cover-uri celebre.

  • Eric-Petru Obae și Alessia Ariana Titișan

Eric-Petru Obae are 12 ani și este pasionat de robotică, dar și de muzică. Studiază chitara și joacă în musical-ul ”School of Rock”, la Opera Comică pentru Copii, unde s-a împrietenit cu Alessia Ariana Titișan și au hotărât să cânte într-un proiect coordonat de Andreea Avarvari – Ava. Alessia are 11 ani, este pasionată de pian și joacă, la rândul ei, pe scena Operei Comice pentru Copii, în ”School of Rock”, musicalul în care l-a cunoscut pe Eric.

  • DaviDans

Clubul de Dans Sportiv DaviDans București a fost înfiinţat în 2009 de către Adrian Oprea, antrenor principal și arbitru avizat de Federația Română de Dans Sportiv, din dorința de a ridica la standarde profesioniste iniţierea în tainele dansului sportiv şi dansului, în general. Pe scena 1uniFEST 2022 vor urca, din partea DaviDans, trupele The Fever și Golden Girls, David, Eva, Radu, Bianca, Raluca și Mara, care ne vor arăta cum copilaria devine mai frumoasă prin dans.

  • „Fetițe cu codițe” și Raluca Andrei

Pe scena 1uniFEST urcă și Raluca Andrei alături de trupa sa de „Fetițe cu codițe”. Raluca Andrei este compozitor, textier și interpret de muzică pentru copii, ale cărei cântece sunt difuzate de mult la Radio Itsy Bitsy (Elefantul Cici, Culorile, 10 degețele, Familia mea). Fiind și învățătoare, Raluca vine însoțită de elevele sale din clasa pregătitoare: „Fetițe cu codițe”.

  • Grupul Crescendo sunt și de această dată alături de noi și ne vor face să cântăm alături de ei melodii special compuse pentru copii.

Copiii cercului Music.ALL din cadrul Palatului Național al Copiilor ne vor bucura la 1uniFEST cu o serie de momente muzicale din filmul „Frozen”- Regatul de Gheață, ne vor vesti că „Este varăă” și ne vor face să fredonăm „Cover me in sunshine”, îndrumați de prof. Raluca Drăgănescu.

Motive de sărit în sus de bucurie ne dau și copiii de la Școala de Muzică VOLTAJ Academy, locul unde copiii pasionați de muzică pot ajunge artiști, sprijiniți de o echipă de profesori dedicați care le arată calea cea mai buna spre a-și atinge visul. Anul acesta, pe scena Itsy Bitsy SHOW urcă nu mai puțin de 6 trupe de copii formate și antrenate la VOLTAJ Academy: New Generation, Rock Around the Corner, BadGrooves, StreamFlow, Outbreak și Sienna Whispers.

Bogdan Munteanu este actor și magician și are cateva mii de reprezentații in portofoliul său artistic. La 1uniFEST, Bogdan Munteanu va atrage toate privirile către scena Itsy Bitsy SHOW și ne va uimi cu momentele sale de magie, făcând lucruri să leviteze, să dispară și să reapară.

Pe scena Itsy Bitsy SHOW vor urca și trei coruri din cadrul programului național Cantus Mundi:

  1. Cei mai mici membri din corurile Magic, MiniMAGIC, Belâie Utâciki, MiniCor Opera Comică pentru Copii și din corul Andromeda al Școlii Monterra. Toate aceste coruri sunt înființate în cadrul Programului Național Cantus Mundi și sunt coordonate și dirijate de Angelica Baciu, artist liric al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și trainer și dirijor Cantus Mundi.
  2. Corul Step by Step, coordonat de Coziana Zaharia și format din elevi ai Școlii Gimnaziale Ionel Teodoreanu, București, alternativa educațională Step by Step.
  3. Corul „Sunete Vesele”, coordonat de Elena Iorgulescu, adună în mijlocul său copii cu vârste între 6 și 10 ani, talentaţi şi dornici să cânte, să se dezvolte şi să se exprime prin magia muzicii. „Sunete Vesele” face parte din Programul Național Cantus Mundi încă de la început și a participat la foarte multe evenimente spectaculoase din cadrul acestui program. Repertoriul lor este variat, iar multe cântece, așa cum sunt și cele cu care ne încântă la 1uniFEST, sunt compuse sau orchestrate special pentru Sunetele Vesele, purtând semnătura lui Marius Sireteanu.
  • Corul Meloritm

Corul Meloritm își anunță prezența la 1uniFEST 2022 cu o poezie:

Meloritm noi ne numim!
Muncim – Cei mai buni să fim
Iar de când ne-am înființat
43 de ani s-au adunat.

Noi dansăm, zâmbim, cântăm
Lucruri bune emanăm.
Oriunde noi concurăm
Pe podium sigur urcăm.

Când cântăm și când dansăm,
Un zâmbet noi vă furăm.
Prin a noastră frenezie
Umplem suflete cu bucurie.

Cu Elena Nicolai
La cârma acestui cor,
Am plecat acum mulți ani
Și de atunci avem mult spor!

Show-uri.. turnee.. concursuri..
Sunt prea multe în CV
Amintim doar câteva…
Ca să nu dureze o zi!

Din est – China am tot cântat
Până-n Spania unde Premiul I am luat
Ne-am plimbat în lung și-n lat
Lumea toată am încântat!

O familie mare formăm,
Cât mai mult împreună vrem să stăm
Ce-i drept, cam greu ne despărțim
De clipele frumoase pe care le trăim!


Ascultă programele radio Itsy Bitsy, umărește pagina de Facebook Itsy Bitsy și pagina de Facebook Event și fii la curent cu motivele de sărit în sus de bucurie pe care ți le pregătim la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți, de Ziua Copilului!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s