5 fraze-cheie pentru o relatie armonioasa cu copilul tau

Este normal ca cel mic sa nu te asculte de fiecare data cand il rogi sa faca sau sa nu faca un anumit lucru. Dar il poti incuraja sa fie mai atent si mai cooperant atunci cand ii vorbesti calm si respectuos, cand folosesti anumite afirmatii. La Parinti de Pici, iti oferim cateva idei de comunicare in familie.

Chiar daca nu exista o reteta-minune pentru un copil ascultator, sunt cateva fraze la care cei mai multi copii reactioneaza cu mai multa atentie si dorinta de cooperare atunci cand le aud.

[Vezi si: 4 secrete pentru comunicarea dintre parinti si copii mici]

Poti incerca, de exemplu, ca in loc de Bravo sa-i spui micutului tau ca iti e de mare ajutor, fie ca baga haine in masina de spalat sau te ajuta sa scoti cumparaturile din sacosa.

De asemenea, daca vrei sa-i abati atentia de la ceva ce nu vrei sa faca il poti ruga sa-ti arate, de exemplu, cum functioneaza o anumita jucarie. E una din modalitatile blande prin care poti inlocui interdictiile.

Incearca sa inlocuiesti Nu-urile cu alternative pozitive. De exemplu, sa-i propui sa se aseze frumos pe canapea in loc sa-i spui sa nu mai sara.

Descopera si alte fraze-cheie pentru o mai buna comunicare cu micutul tau, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s